How To: Facebook Chat gebruiken via Berichten op je Mac

Door: Robin Smit | 22 mei 2013 07:05

How To

Misschien was je al op de hoogte van het feit dat je, naast iMessage, ook andere chat-diensten kan gebruiken in de Berichten-app op je Mac. Zo biedt Apple je bijvoorbeeld de mogelijkheid om in enkele klikken een Yahoo! of Google Talk account toe te voegen. Wat je misschien nog niet wist is dat je in enkele stappen ook Facebook Chat kan integreren met Berichten. Hoe je dit doet lees je hieronder.

Om ook andere chat-diensten dan alleen Google Talk of Yahoo! te ondersteunen heeft Apple in Berichten de mogelijkheid ingebouwd om Jabber-diensten toe te voegen. Jabber is een protocol dat wordt gebruikt voor online chat-diensten waaronder Facebook Chat.

Om te beginnen met het toevoegen van Facebook Chat aan Berichten open je eerst de app vanuit Launchpad. De account-instellingen van de app kun je vervolgens benaderen door bovenaan in de menubalk op ‘Berichten’ en vervolgens op ‘Voorkeuren...’ te klikken. Bij de voorkeuren van Berichten selecteer je nu het tabblad ‘Accounts’ dat wordt aangegeven met het ‘@-teken’.

In het scherm dat je nu voor je hebt zie je alle accounts die je op dit moment gebruikt in Berichten. Om jouw Facebook account hieraan toe te voegen klik je op de ‘+’ die je links onderaan in het venster ziet. Berichten opent nu een nieuw scherm waarin je wordt gevraagd om het type account aan te geven. Standaard staat hier AIM ingevuld, maar dit moet je vervangen door Jabber.

Nu kan je in de twee tekstvakken jouw Facebook chat-adres en het wachtwoord van je account invullen. Je Facebook chat-adres bestaat uit je Facebook gebruikersnaam gevolgd door ‘@chat.facebook.com’. Weet je niet wat jouw Facebook gebruikersnaam is? Kijk dan even hier.

Na het invullen van je gegevens klik je op het pijltje dat links van de tekst ‘serveropties’ wordt weergegeven. Er verschijnen nu meer invulvelden waarin je onder andere wordt gevraagd om de server en de poort. Deze velden mag je als volgt invullen:

Server: chat.facebook.com

Poort: 5222

SSL: nee

Kerberos: nee

Als het goed is ziet je venster er nu als volgt uit:

Het enige dat je nu nog moet doen is op ‘gereed’ klikken. Berichten zal nu verbinding maken met de Facebook servers en je kunt direct gebruik maken van de Facebook-chat binnen Berichten. Let wel op dat Berichten geen conversaties synchroniseert die al hebben plaats gevonden. Als je dus vanaf je telefoon een conversatie hebt gevoerd via Facebook Chat en vervolgens je computer opstart zul je in berichten niet het gesprek dat je via je telefoon hebt gevoerd terug kunnen lezen.

0 Reactie(s) op: How To: Facebook Chat gebruiken via Berichten op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.