Grote bestanden versturen met Kicksend

Door: Evi Maquoi | 06 oktober 2011 16:08

How To

Grote bestanden versturen is de laatste jaren erg eenvoudig geworden door diensten zoals WeTransfer, YouSendIt, MijnBestand.nl enzovoorts. Helemaal nieuw in dit rijtje is Kicksend. Deze online bestandskoerier combineert alle goede eigenschappen: eenvoudig, snel en gebruiksvriendelijk.

Na een korte en gratis registratieprocedure krijgt u maandelijks één gigabyte uploadvolume ter beschikking. Dat volume kunt u echter opkrikken tot ruim anderhalf GB door vrienden aan te brengen, Kicksend te tweeten of binnen de vijf minuten een bestand te versturen.

Kicksend blinkt uit door zijn eenvoud. Geef het e-mailadres van de ontvanger in, kies één of meerdere bestanden, voer eventueel nog een persoonlijke boodschap in en klik op de Send files-knop. Helemaal interessant is dat uw contactpersonen bewaard blijven en ook de verzonden berichten opgeslagen blijven. Hierdoor kunt u eenvoudig eerder gestuurde berichten opsnorren of delen met anderen. Nog een troef is dat uw ontvangers miniatuurweergaven van de verzonden berichten in de mailbox te zien krijgen.

Grote bestanden verzenden met Kicksend is echt kinderspel.

Ook heel handig is dat u lijsten kunt aanmaken om grote bestanden in één keer naar een heleboel mensen tegelijkertijd te versturen. Dat kan bijvoorbeeld niet bij WeTransfer. De maximale bestandsgrootte van Kicksend wel kleiner: namelijk 150 MB. Kicksend is niet enkel beschikbaar als online dienst, maar ook als desktop-app voor Windows en Mac. Dankzij deze freeware is het nog eenvoudiger om snel bestanden uit te wisselen. Bovendien valt hier de bestandslimiet weg en kunt u ook meer dan 150 MB in één keer versturen.

0 Reactie(s) op: Grote bestanden versturen met Kicksend

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.