Goed voorbereid op reis met deze 3 apps

Door: Kees Krick | 19 september 2014 08:00

How To

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je op reis gaat, is het slim om van te voren wat zaken te regelen. Boek alvast een hotel, stel de navigatie in en maak een lijstje van spullen die je mee wilt nemen. Deze apps helpen je op weg.

Tip 01: GetPacked

Op vakantie gaan of een stedentripje maken is super, maar sommige voorbereidingen zijn wat minder leuk. Zoals het inpakken van je koffer, dat kan namelijk nog weleens voor wat stress zorgen. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker door hulp in te schakelen. Installeer GetPacked (1,79 euro) op je telefoon en na het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen, wordt automatisch een paklijst voor je aangemaakt, zodat je direct aan de slag kunt.

Uiteraard kan de lijst naar eigen wens worden aangepast en uitgebreid, of eventueel begin je vanaf scratch met een lege lijst. Je hoeft op de persoonlijke paklijst alleen maar aan te vinken wat je in je koffer hebt gestopt. Zo vergeet je nooit meer om iets mee te nemen. Ook een takenlijst zit in de app. Bijvoorbeeld voor inentingen die je nog moet halen, de reisverzekering die moet worden afgesloten, of een paspoort dat nodig verlengd moet worden. Een persoonlijke paklijst aanmaken is even wat werk, maar je hebt er jaren plezier van. Om je lijsten veilig te stellen kun je iCloud inschakelen en back-ups maken.

Tip 01 Dankzij GetPacked zit alles wat je nodig hebt in je koffer.

Tip 02: Booking.com

Is je vakantie al begonnen, maar valt de heen- of terugreis tegen doordat je bijvoorbeeld met extreme files te maken krijgt? Dan komt de app Booking.com (Android) prima van pas. Want in plaats van oververmoeid en met tegenzin doorrijden, kun je ook op zoek gaan naar een hotelletje en pas de volgende dag opgefrist aan het laatste stukje te beginnen. Alleen: daar sta je dan, in een vreemd land, op een onbekende plek. Hoe vind je daar snel een betrouwbare en betaalbare plek?

Booking.com tovert alle mogelijkheden netjes op het scherm van je telefoon of tablet. Je ziet welke kamers er beschikbaar zijn, wat ze kosten en eerdere gasten vertellen wat ze van de overnachting, het ontbijt en de accommodatie vinden. Zodoende kom je niet voor nare verrassingen te staan. Overnachtingen reserveer je rechtstreeks vanuit de app, zodat je niet van het ene naar het andere overvolle hotel hoeft te sjokken. Uiteraard kun je ook (lang) van te voren je hotelreserveringen via deze app regelen.

Tip 02 Een hotel reserveren kan met Booking.com.

Tip 03: Sygic

Bij een autovakantie kun je natuurlijk niet zonder navigatiesysteem. Die zit niet in elke auto ingebouwd en het is een beetje zonde om een navigatiekastje te kopen als je toch al een mooie smartphone hebt. Met Sygic Europe zijn je bestemmingen in Europa gedekt. Voor iOS varieert de prijs van deze app tussen de 24,99 en 39,99 euro. Voor Android is de app gratis en dien je de kaarten los aan te schaffen, Europa kost op het moment van schrijven 39,99 euro.

Voor Android is er een Benelux-versie voor 19,99 euro. Voordeel van Sygic is dat je per land de kaart kunt downloaden. Je hoeft dus niet heel Europa op je telefoon te zetten en dat scheelt enorm veel geheugenruimte. De app kent leuke extra's. Zo waarschuwt hij je al ruimschoots voordat de maximum snelheid verandert en zelfs bij scherpe bochten. Kaartupdates zijn gratis. Voor verkeersinformatie moet je betalen. File-informatie en kaartmateriaal komt trouwens bij TomTom vandaan.

Tip 03 Navigeren kan prima met een app van Sygic.

0 Reactie(s) op: Goed voorbereid op reis met deze 3 apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.