Free M4A to MP3 Converter 6.2

Door: frank-de-graaf | 31 mei 2011 11:41

MacWorld

Het .m4a-formaat wordt in iTunes standaard voor muziekbestanden gebruikt. Muziekspelers ondersteunen dit formaat echter veel minder vaak dan de populaire .mp3-indeling. Het programm Free M4A to MP3 Converter zet de iTunes-indeling om naar het mp3-formaat.

Download het programma en start de installatie. Let daarbij op, want als u tijdens de installatieprocedure alles bevestigt, wordt in een van de laatste schermen de Ask.com-toolbar geïnstalleerd en een zoekmachine aan uw startpagina toegevoegd. Haal de betreffende vinkjes weg, want Ask.com hebt u niet nodig om met Free M4A to MP3 Converter aan de slag te gaan. Start vervolgens het programma en voeg de .m4a-bestanden toe. Naast mogelijkheden als het afspelen van muziek zit de meest interessante optie onder de Convert-knop. Klik hierop om van het bronbestand een universeel afspeelbaar .mp3-bestand te maken. De standaardinstelling is 128 kbit/sec, maar dit kunt u via File / Options / Mp3 veranderen in een hogere bitrate zodat u een betere kwaliteit krijgt. Houd er echter rekening mee dat de kopie nooit beter zal worden dan het origineel. Een te hoge bitrate slokt alleen maar schijfruimte op, zonder dat de kwaliteit verder wordt verbeterd. Na de keuze voor het omzetten kunt u rustig even weglopen, want de omzetting kost tot ongeveer tien minuten tijd voor een hele cd. Op het eerste gezicht lijkt het programma nog veel meer mogelijkheden te bieden, maar knoppen als ID3 Tag Editor en DRM Remover zijn snelkoppelingen naar andere producten van de makers van deze converter.

Zoals de naam al aangeeft, zet Free M4A to MP3 Converter iTunes-bestanden om naar mp3’tjes.

Free M4A to MP3 Converter 6.2

Freeware

Taal Engels

Download 5,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Free M4A to MP3 Converter 6.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.