Elgato EyeTV DTT Deluxe

Door: Jeroen Boer | 31 mei 2010 12:03

Review

Steeds meer landen schakelen over op digitale ethertelevisie (dvb-t) en in veel landen zijn er gratis kanalen te ontvangen. Een ontvanger voor de laptop is dus erg handig als u vaak onderweg bent. Elgato heeft met de EyeTV DTT Deluxe een wel heel erg compact exemplaar.

De EyeTV DTT Deluxe is compacter dan menig usb-stick, maar heeft nog wel een antenne nodig om te werken. Er worden twee verschillende antennes meegeleverd: een telescoopantenne voor onderweg en een antenne aan een draadje die dankzij een magneet of zuignap ook vast te bevestigen is. De digitale televisiestandaard (dvb-t) die met de EyeTV DTT Deluxe is te ontvangen is in Nederland bij veel mensen bekend onder de merknaam Digitenne. De EyeTV DTT Deluxe is echter enkel geschikt voor de zogenoemde ‘free-to-air’ (FTA) kanalen. In Nederland zijn dit Nederland 1/2/3 en een regionale omroep die verschilt per provincie. In de grensstreken ontvangt u mogelijk ook Belgische of Duitse zenders. Ook is er een aantal FTA-radiokanalen die u kunt ontvangen. Analoge televisie of radio wordt door de tuner niet ondersteund, dus u kunt hem niet aansluiten op de kabel om analoge televisie te kijken.

De EyeTV DTT Deluxe is lekker compact.

Bij de EyeTV DTT Deluxe wordt een aantal handige accessoires geleverd. Naast de al eerder genoemde antennes krijgt u een usb-verlengkabeltje, een adaptertje om de EyeTV aan te sluiten op een buitenantenne en een afstandsbediening. Qua software levert Elgato voor Windows TerraTec Home Cinema mee, waarmee u televisie kunt kijken en opnemen. Voor Mac-gebruikers is er Elgato EyeTV 3 meegeleverd. TerraTec Home Cinema werkt goed, maar we vinden de bediening niet heel erg intuïtief. De EyeTV werkt gelukkig ook probleemloos samen met Windows 7 Media Center, dus er is een alternatief als u de meegeleverde software niet prettig vindt. Helaas werkt de meegeleverde afstandsbediening weer niet samen met Media Center. In zowel TerraTec Home Cinema als in Windows Media Center hebben we op de beeldkwaliteit niets aan te merken.

Conclusie

De EyeTV is een elegante oplossing om FTA-kanalen op de laptop of pc te ontvangen. De beeldkwaliteit is prima. Helaas kunt u in Nederland hooguit vier kanalen ontvangen, maar in veel andere Europese landen zijn er veel meer FTA-kanalen. Behalve met de eigen software werkt de EyeTV DTT Deluxe ook in Windows Media Center. Het enige dat we hebben aan te merken is de prijs, we vinden 90 euro veel geld om een paar gratis kanalen te ontvangen.

Elgato EyeTV DTT Deluxe

Prijs € 89,95

Garantie 2 jaar

OS Windows 7; Mac OS X 10.5.8 of hoger (alleen Intel Mac)

Oordeel 8/10

Pluspunten

Compact

Veel accessoires

Beeldkwaliteit

Minpunten

Prijzig

Voetbaleditie voor WK

De door ons geteste uitvoering van de EyeTV DTT Deluxe is een speciale voetbaleditie waarbij u stickers van de vlaggen van de deelnemende landen krijgt om aan de antenne te bevestigen. Ook is er een speciale actie aan het product gekoppeld, waarmee u het aankoopbedrag terug krijgt als Nederland het WK wint. Meer informatie over de actie staat op de website van Elgato.

0 Reactie(s) op: Elgato EyeTV DTT Deluxe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.