Domain Name Analyzer 5

Door: Maikel Dijkhuizen | 27 september 2010 12:01

Review

Wilt u een nieuwe website beginnen, maar hebt u geen idee welk web­adres u moet vastleggen? Gebruik dan de software Domain Name Analyzer. Met dit hulpmiddel vindt u gemakkelijk vrije domeinnamen die aansluiten op de inhoud van uw website.

Het vinden van een geschikte domeinnaam is erg moeilijk, omdat er al zo ontzettend veel geregistreerd zijn en er steeds minder namen vrij zijn. Gelukkig helpt Domain Name Analyzer u om een webadres te vinden door woorden en domeinextensies te combineren. De interface van de software is op het eerste gezicht erg druk. De menu’s uit de oudere versies van het programma zijn in versie 5 namelijk vervangen door een uitgebreide knoppenbalk. Via de optie Add Domains typt u een reeks woorden in die in aanmerking komen. Daarnaast vinkt u alle potentiële extensies aan, zoals .com, .nl, .net of .eu. Zodra u bevestigt met OK, verschijnen alle mogelijkheden onder elkaar. U controleert de beschikbaarheid van de domeinnamen middels de knoppen Lookup Selected of Lookup All. Het is ook mogelijk om meerdere trefwoorden te combineren via From Keywords. Als een domeinnaam aan een ip-adres wordt gekoppeld, is deze al geregistreerd. Wanneer u een geschikt webadres hebt gegenereerd, dan kunt u zich een klik op de knop Buy Domain besparen. U wordt dan namelijk naar een webpagina van de fabrikant (Softnik) geleid met de melding dat Softnik Technologies geen domeinnaamregistratie aanbiedt. Waarom de ontwikkelaars deze misleidende knop aan de freeware hebben toegevoegd, is volstrekt onduidelijk. Indien u een webadres hebt gevonden, kunt u deze het beste vastleggen bij een hostingprovider. Er bestaat ook een betaalde versie van Domain Name Analyzer. Hiermee bekijkt u onder andere de Whois-informatie van geregistreerde domeinnamen. En ziet u wanneer een bepaalde website voor het laatst is bijgewerkt.

Creëer met verschillende trefwoorden een domeinnaam.

Domain Name Analyzer 5

Taal Engels

Download Windows: 1,7 MB; Mac: 438 KB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

 

Pluspunten

Snel vrije domeinnamen vinden

Trefwoorden combineren

Minpunten

Niet in het Nederlands

Drukke interface

Buy Domein-knop heeft geen functie

Whois-informatie niet beschikbaar

Veiligheid

We hebben beide bestanden gescand en geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, zijn de installatiebestanden veilig om te downloaden. Zie hier het Windows rapport. En hier het Mac rapport voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Domain Name Analyzer 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.