Kies de beste gamecontroller voor je smartphone of tablet

Door: andre-kies andre-kies | 24 april 2014 14:30

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Een spel spelen op je smartphone of tablet gaat altijd via het touchscreen. Niet elk spel is daar evengoed voor gemaakt. Een gamecontroller kan uitkomst bieden, maar hoe weet je welke je moet hebben? Wij zoeken het voor je uit, of je nou games speelt op Android of iOS.

Er zijn verschillende redenen om een controller aan te schaffen voor je smartphone of tablet. Zo zijn er games te downloaden die niet gemaakt zijn voor touchscreen-besturing. Sommige spellen worden makkelijker hanteerbaar als je iets tastbaars vast hebt en voor ervaren en minder ervaren gamers kunnen controllers uitkomst bieden. Als je een klein scherm hebt, maar wel met twee spelers wilt spelen, dan kan de controller ervoor zorgen dat je niet beiden met je handen op het touchscreen hoeft te spelen.

Steelseries Stratus Wireless Gamecontroller

Een van de ontwikkelaars van controllers voor touchscreen-apparaten is het Amerikaanse SteelSeries. De Stratus Wireless Gamecontroller van deze fabrikant is een bluetooth-controller, waardoor je spellen van enige afstand op je apparaat kunt spelen. De controller is gebaseerd op een Xbox-controller, al zitten de knoppen achterop (L2 en R2) wat dichter naar het midden. Als je weleens een game op een console van Microsoft speelt, dan zal het design van de controller je enigszins bekend voorkomen en dat maakt het spelen van games uiteraard iets makkelijker.

Stratus lijkt qua design op een Xbox-controller.

De Stratus Wireless Gamecontroller is specifiek voor iOS-apparaten gemaakt en werkt daardoor alleen op games uit de App Store. De batterij gaat tien uur mee en is op te laden via micro-usb. Wanneer je dat moet doen, wordt aangegeven door led-lampjes.

Steelseries Stratus Wireless Gamecontroller

Prijs: € 69,95

Bruikbaarheid: vijfde generatie iPhone, vanaf de iPad met Retina-display en vijfde generatie iPod touch

Toegang tot: honderden games

Gamephone Controller

De Gamephone Controller van Bigben Interactive is gemaakt voor Android, iPhone, iPad en iPod touch. De controller kan gebruikt worden met een bluetooth-verbinding, waardoor je op je iPad en Android-tablet kunt gamen op korte afstand. De Gamephone heeft ook een uitschuifbaar klepje, speciaal voor smartphones. Deze kun je hierin vastmaken, waardoor het scherm precies boven de controller komt te liggen.

De Gamephone heeft kleine analoge sticks.

De batterij gaat ongeveer zestien uur mee en je bent volgens de fabrikant rond de drie uur bezig om het product op te laden. Het meest opvallende aan het design zijn de kleine analoge sticks, die doen denken aan de PlayStation Vita. De Gamephone is compatibel met Android V3.2 en hoger en iOS.

Gamephone Controller

Prijs: € 39,95

Bruikbaarheid: Android en iOS

Toegang tot: 280 games

Samsung Smartphone GamePad

Samsung heeft zijn eigen controller ontworpen voor smartphones en tablets. De Samsung Smartphone GamePad bevat bluetooth V3.0 en weegt ongeveer 200 gram. Het apparaat laadt op via micro-usb en ondersteunt Android 4.1 en hoger. De controller is geschikt voor toestellen van 4 tot 6 inch. Je kunt je smartphone ook bovenop je controller bevestigen en krijgt op dit moment toegang tot maar 38 games uit de Samsung Store. Dit wordt met updates uitgebreid naar honderd games. Als je een Samsung Smart tv hebt of een extra hdtv-adapter aanschaft, kun je de games op groot scherm spelen.

De GamePad werkt alleen met Samsung-apps.

Samsung Smartphone GamePad

Prijs: € 79,99

Bruikbaarheid: Android

Toegang tot: 38 games (verwachte update tot 100 games)

3 Reactie(s) op: Kies de beste gamecontroller voor je smartphone of tablet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 april 2014 18:52 Anoniem
  of je bestelt in china een controller voor een fractie van de prijzen hier die bluetooth heeft, oplaadbaar is, en zo flexibel is dat ie voor iDevices, android en PC gebruikt kan worden. en oja. . . je kan je telefoon er ook nog op klemmen waardoor je een prachtige handheld hebt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 april 2014 09:44 Anoniem
  Wat een bullshit
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 april 2014 11:50 Anoniem
  In China iets bestellen is altijd goedkoper. Ik vind het een prima artikel. Komt er nog een uitgebreider artikel over de GameTab-One?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.