De beste schermtoetsenborden voor je iPad

Door: Robbert Brus | 12 januari 2015 08:18

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Brightkey

Prijs: Gratis

Score: 3/5

Dit toetsenbord onderscheidt zich door een handige functie die Quick-fire Messages genoemd wordt. Door van onder naar boven te schuiven met je vinger, open je een paar kant-en-klare teksten die je met een druk op de knop kunt invoeren. Naast deze snelle berichten, kun je via de spatiebalk gemakkelijk heen en weer scrollen tussen geschreven teksten. Om het toetsenbord wat persoonlijker te maken, kun je kiezen uit verschillende thema's. Helaas konden we geen zelfgeschreven Quick-fire berichten invoeren en was alles op het moment van schrijven nog in het Engels.

PopKey

Prijs: Gratis

Score: 4/5

PopKey vervangt de letters op je toetsenbord voor gif-afbeeldingen. Nuttig? Nee, maar het kan wel leuk zijn. Registreren is wel verplicht, daarvoor krijg je toegang tot duizenden verschillende 'gifjes'. Via trefwoorden zoek je naar een passende gif-animatie. Als je op een animatie klikt, wordt deze naar je klembord gekopieerd, zodat je hem kunt plakken in het tekstvak van bijvoorbeeld de Berichten-app op je iPad. Ook kun je zelf gemaakte gifs uploaden en toevoegen aan je toetsenbord. Een ontzettend leuke manier om te communiceren. Helaas ondersteunen apps als WhatsApp en telegram nog geen gif-animaties, maar misschien komt daar met deze originele app verandering in.

MyScript Stack - Handwriting Keyboard

Prijs: Gratis

Score: 4/5

In de tijd van PalmPilots en PDA's voerde je met een pen handgeschreven teksten in op het beeldscherm. Deze werden via een techniek genaamd ICR (Intelligent Character Recognition) omgezet in digitale letters. Via een soortgelijke manier kun je met MyScript Stack handgeschreven teksten invoeren op je iPad. Het is vraag of dit idee anno 2014 net zo aantrekkelijk werkt, en we merken ook dat bij aan elkaar schrijven geen letters herkend worden. Toch zijn we blij met het initiatief en is het een leuke afwisseling. De app is zelf Engelstalig, maar je kunt Nederlandse spelling downloaden!

SwiftKey Keyboard

Prijs: Gratis

Score: 4.5/5

SwiftKey heeft zich op het Android-platform al ruimschoots bewezen. Wat SwiftKey zo speciaal maakt, is dat het niet alleen patronen leert herkennen, maar ook woorden aan elkaar leert koppelen. Hierdoor weet het toetsenbord steeds beter te voorspellen wat je wilt gaan zeggen. Op het moment is de app nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar de ontwikkelaar heeft ons laten weten dat ze ernaar streven om (net als in de Android-App) Nederlands te gaan ondersteunen.

Swype

Prijs: € 0,89

Score: 3.5/5

Swype won pas echt naamsbekendheid toen het werd meegeleverd met de populaire Samsung Galaxy S-toestellen. Ineens zag iedereen dat schrijven van berichten op een touchscreen door middel van Swype (vegen over de letters op het toetsenbord om een woord te vormen) een stuk sneller kon. Lange tijd was swypen dan ook de snelste oplossing om teksten in te voeren op een smartphone. Uiteindelijk is Swype van zijn troon gestoten door Fleksy, maar nog steeds heeft Swype een grote groep aanhangers. Nu Apple externe ontwikkelaars toegang heeft gegeven tot zijn toetsenbord, kunnen eindelijk iOS-gebruikers ook hun teksten 'swypen'.

0 Reactie(s) op: De beste schermtoetsenborden voor je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.