De beste schermtoetsenborden voor je iPad

Door: Robbert Brus | 12 januari 2015 08:18

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Het is al lange tijd mogelijk om een bluetooth-toetsenbord van derde partijen te koppelen aan je iPad. Daarom is het ook best gek dat Apple het nu pas mogelijk maakt om ook andere toetsenborden voor het beeldscherm te installeren. We testen de nieuwe apps.

Een schermtoetsenbord instellen

Voor je een schermtoetsenbord werkend hebt, moet je een paar dingen doen. Download uit de App Store het toetsenbord dat je wilt gebruiken en ga naar Instellingen / Algemeen / Toetsenbord / Toetsenborden. Tik op Voeg toetsenbord toe en kies het toetsenbord. Sommige toetsenborden vragen volledige toegang.

Klik op het toetsenbord, schuif de knop Geef volledige toegang naar rechts en tik op Sta toe. Het is belangrijk om te weten dat een toetsenbord dat om volledige toegang vraagt, toegang heeft tot alles wat je typt. Als je volledige toegang geeft, kan het toetsenbord dus ook gegevens verzamelen, opslaan en verzenden. Een toetsenbord dat toestemming heeft tot je foto's, locaties en andere gegevens, kan ook deze gegevens verzamelen en versturen.

Minuum - The Little Keyboard for Big Fingers

Prijs: € 1,79

Score: 4.5/5

De makers van Minuum hebben het toetsenbord helemaal op nieuw bekeken. Waarom neemt het toetsenbord zo'n fors deel van het scherm in? Met Minuum kun je veel meer van je beeld zien terwijl je typt. Hierbij wordt de kracht van je iPad gebruikt om woorden te kunnen voorspellen. De letters op het Minuum-toetsenboord staan in een rij naast elkaar. De QWERTY-indeling is aangehouden, maar dan staan er telkens drie letters bij elkaar. Onder de Q-knop staan ook de letters A en Z. Helaas is Minuum nog alleen in het Engels beschikbaar, maar je kunt wel via Twitter een verzoek sturen naar @minuum. Mocht het toetsenbord niet direct zichtbaar zijn in de App Store, klik dan linksboven op Alleen iPhone. Hoewel de app ook werkt op de iPad, heeft de maker er (vooralsnog) voor gekozen de instel-app alleen op iPhone-formaat te maken, waardoor hij in de App Store alleen voor de iPhone verschijnt. Het toetsenbord zelf is wel degelijk aangepast aan het grotere scherm van de iPad.

TouchPal Keyboard - Emoij & Gesture

Prijs: Gratis

Score: 3/5

Met TouchPal kun je niet alleen swypen of tikken, je krijgt er ook meer dan 800 emoji bij. Emoji is overigens Japans en betekent vrij vertaald pictogrammen. Met TouchPal heb je dus genoeg emoji om uit te kiezen. Onder sommige toetsen vind je ook symbolen. Door vanaf deze toetsen naar beneden te vegen, typ je het symbool in plaats van de letter. Op het moment van schrijven ondersteunt TouchPal nog geen Nederlands (wel Engels, Duits en Frans bijvoorbeeld), maar via het programma kun je een stem uitbrengen zodat deze taal in de toekomst wellicht wordt toegevoegd.

Fleksy

Prijs: € 0,89 (+ in-app-aankopen)

Score: 4/5

Het wereldrecord typen op een telefoon met aanraakscherm is gehaald met het schermtoetsenbord Fleksy op een Android-apparaat. In maar liefst 18,19 seconden wist de recordhouder 58 woorden en 370 karakters in te voeren. Nu kunnen ook iOS-gebruikers een poging wagen het wereldrecord op zijn of haar naam te schrijven, want deze supersnelle tikmachine is ook verkrijgbaar in de App Store. Fleksy voorspelt welk woord je wilt gaan typen. Door over het toetsenbord te vegen kun je ook nog verschillende opdrachten geven zoals een volgend woord, backspace of wisselen tussen 40 talen. Nederlands wordt ook ondersteund!

Type - Custom Keyboard Creator

Prijs: € 1,79

Score: 2.5/5

Type - Custom Keyboard Creator kun je helemaal naar wens personaliseren. Heb je een zwarte iPad, dan maak je gemakkelijk het toetenbord ook zwart. Heb je liever een afbeelding onder je toetsen, dat kan in een oogwenk. Geef je toetsen nog een kleurtje en klaar is Kees. Op het moment van schrijven is de app wel erg beperkt, maar hij biedt wel potentie. De maker belooft met de eerstvolgende update verbetering. Zo geeft hij aan dat er straks ook voor transparant toetsenbord gekozen kan worden en dat er een ander geluidschema voor het toetsenbord gekozen kan worden. Op dit moment vinden wij de app nog geen 1,79 euro waard.

0 Reactie(s) op: De beste schermtoetsenborden voor je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.