5 gratis apps voor een spetterende Koningsdag

Door: andre-kies andre-kies | 25 april 2014 14:30

How To

We krijgen voor het eerst te maken met Koningsdag en dat willen we natuurlijk vieren. Wij zetten de beste 5 gratis apps op een rij om er een succesvolle feestdag van te maken. Weet wat er speelt in jouw buurt en waar je het beste Koningsdag kunt vieren.

1. Koningsdag NH

Dit jaar doen koning Willem-Alexander en Maxima de gemeenten Graft-De Rijp en Amstelveen aan. Als je hierbij wilt zijn is de Koningsdag NH-app zeer handig. Je krijgt een overzicht van het programma die het koninklijk paar volgt en weet precies waar het Koningspaar is op welk moment.

De applicatie bevat ook een kaart waarop je kunt aflezen waar parkeerplaatsen, fietsenstallingen en EHBO-posten zich bevinden. Mocht er zich iets voordoen, dan weet je waar je terecht kunt. Koningsdag NH heeft ook een Twitterfeed, waardoor je direct vanaf de applicatie kunt aflezen als er planwijzigingen in het programma komen of als er iets gebeurt in de buurt van de gemeenten Amstelveen en Graft-De Rijp.

Weet waar het Koningspaar zich bevindt.

Downloaden: Play Store en App Store.

2. Koningsdag 2014

Als je Koningsdag ergens gaat vieren waar de Koninklijke familie niet komt, dan kun je met Koningsdag 2014 direct zien wat er in de omgeving te vinden is. Spelletjes, markten en evenementen worden in deze applicatie getoond. Op basis van wat je zoekt kun je een eigen Koningsdag-planning voor jezelf maken, je weet namelijk precies wat je op 26 april kunt verwachten. Helaas staan er niet al teveel gemeenten in, maar als je naar grote plaatsen gaat weet je zeker dat feesten en activiteiten in deze app terug te vinden zijn.

Zoek evenementen in je regio of ver daarbuiten.

Downloaden: Play Store en App Store.

3. NS Reisplanner Xtra

Als je dan toch gaat reizen met Koningsdag, houdt dan de officiële applicatie van de Nederlandse Spoorwegen in de gaten. Van Koningsnacht tot zondagochtend is er een speciale dienstregeling ingesteld door de NS om alles in goede banen te leiden. Je moet rekening houden met andere reistijden en kunt rekenen op extra nachttreinen die worden ingezet. Daarnaast is deze applicatie ook zeer handig als er iets zou gebeuren op het spoor, terwijl je op reis bent. Je kunt op elk moment je traject bepalen en dat is op een drukke dag als Koningsdag geen overbodige luxe.

Plan je reis op tijd en kijk tot hoe laat je kunt feesten.

Downloaden: Play Store en App Store.

4. 26Appril

De 26Appril-app mag dan apart geschreven zijn, het is een zeer nuttige applicatie als je Koningsdag viert in Amsterdam. Je krijgt een overzicht van alle activiteiten die in de hoofdstad plaatsvinden en de applicatie weergeeft handige locaties zoals stations, andere OV-punten en toiletlocaties. De gemeente Amsterdam en de Politie geven op de 26Appril-applicatie ook informatie over de drukte in de stad, alternatieve routes om op locatie te komen en ze melden verdachte criminele activiteiten in de hoofdstad. Bijvoorbeeld waar veel zakkenrollers actief zijn. Ga je naar de hoofdstad en heb je een iPhone, vergeet deze app dan niet te downloaden. Helaas is er geen handige app voor Android die deze informatie ook biedt.

26Appril mag niet ontbreken als je Koningsdag viert in de hoofdstad.

Downloaden: App Store

5. Buienradar

Het is natuurlijk handig om te weten of we het drooghouden met Koningsdag. Buienradar is een goede applicatie om er achter te komen wat voor weer het wordt. Je wilt natuurlijk niet zonder jas naar buiten lopen om een paar uur later drijfnat thuis te komen door een onverwachte bui.

Met Buienradar kun je een korte blik in de toekomst werpen met behulp van radar- en satellietbeelden en krijg je de hele dag weersvoorspellingen. Je weet dus precies welke dag je wel of niet een jas aanmoet.

Hopelijk hebben we op Koningsdag mooi weer.

Downloaden: App Store en Play Store.

0 Reactie(s) op: 5 gratis apps voor een spetterende Koningsdag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.