8 apps voor een geweldig paasweekend

Door: andre-kies andre-kies | 17 april 2014 14:50

MacWorld

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Pasen moet gezellig zijn en dat brengt vaak veel stress met zich mee. Mede om die reden zetten wij de acht leukste, makkelijkste en handigste applicaties voor je op een rij om een leuk paasfeest tegemoet te gaan.

1. Buienradar

Met Pasen willen we natuurlijk het zonnetje weer zien stralen. Buienradar is een goede applicatie om er achter te komen wat voor weer het wordt. Je wilt natuurlijk niet zonder jas naar buiten lopen om een paar uur later drijfnat thuis te komen door een onverwachte bui.

Met Buienradar kun je een korte blik in de toekomst werpen met behulp van radar- en satellietbeelden en krijg je de hele dag weersvoorspellingen. Je weet dus precies welke dag je wel of niet een jas aanmoet.

Bereid jezelf goed voor.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store.

2. Natuur Routes Natuurmonumenten

Als je dan goedgekleed het huis uitgaat, weet je dan ook waar je naartoe moet? De app van Natuurmonumenten helpt je daarbij. Je kunt routes zoeken op basis van de activiteit die je wilt ondernemen. Je geeft aan of je wilt wandelen, fietsen of kanoën en vult de plaats in waar je dat wilt doen. De app zoekt dan voor jou de dichtstbijzijnde locaties uit en geeft ook alternatieven op afstand. Je hoeft dus niet elke keer dezelfde route te lopen of fietsen.

Het handige aan deze app is dat je ook routes kunt downloaden en opslaan, waardoor je deze offline kunt raadplegen. De applicatie weet met je gps-gegevens ook precies waar je bent.

Ga je weg met Pasen? Kijk dan waar je gezellig kunt wandelen.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

3. CookEgg Timer

Pasen is ondenkbaar zonder eieren. Een zeer handige app om je eitje precies te krijgen zoals jij hem lekker vindt, is CookEgg Timer. Dit is een zeer gedetailleerde eierkoker. Je kunt aangeven hoe groot je ei is of deze wegen en het gewicht ervan invullen. Daarna bepaal je of je hem zacht-,middelmatig- of hardgekookt wilt hebben en je geeft aan op welke temperatuur je het ei bewaard hebt. Op basis van al deze aspecten wordt bepaald hoe lang het eitje moet koken. Je start de timer en krijgt een seintje als je je ontbijtje uit de pan kunt halen. Eet smakelijk!

Maak het perfecte eitje voor iedereen.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store

4. Bubble Blast Easter

Je hebt vast wel eens Bubble Shooter gespeeld. Bubble Blast Easter is een variant op deze klassieke game die geheel in het teken van Pasen staat. Je schiet in Bubble Blast Easter niet met bellen, maar met paaseieren. Het is de bedoeling dat je paaseieren met dezelfde kleur in groepjes weet te verzamelen. Maken drie of meer paaseieren van dezelfde kleur met elkaar contact? Dan ontploffen deze, waardoor ruimte ontstaat op het speelveld. Hoe meer paaseieren je in één keer laat ontploffen, hoe hoger de punten die je hiervoor krijgt.

Wacht echter niet te lang! Zodra het speelveld geheel gevuld is en je dus geen paaseieren meer kunt schieten is het spel afgelopen. Daarnaast bevat de game een arcade-mode, waarin je een veld met paaseieren (of paashazen) te zien krijgt. Ieder paasei ontploft zodra je hem aanraakt en schiet in kleine stukjes uit elkaar. Raken de stukjes een ander paasei? Dan ontploft ook dit paasei en herhaalt dit proces zich. Je creëert dus een soort domino-effect. Aan jouw de taak met zo min mogelijk aanrakingen het gehele veld leeg te krijgen.

Ontspan met een gezellige puzzelgame.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

1 Reactie(s) op: 8 apps voor een geweldig paasweekend

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 april 2014 20:27 Anoniem
  leuk dat denk paas weet ze
  ulcohuizinga uit utrecht
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.