CROSS DJ 1.6.0

Door: Richard Veenstra | 03 augustus 2011 13:51

Review

Met CROSS DJ levert het Franse bedrijf MixVibes een pakket voor zowel beginnende als professionele dj's voor een zachte prijs van nog geen vijftig euro.

De vormgeving van het programma, dat zowel voor Windows- als Mac-computers is ontworpen, is redelijk druk en kan intimiderend overkomen voor een aspirant-dj. Gelukkig levert het bedrijf een uitgebreide handleiding van de software op de website en geeft het u zelfs tips over hoe u het programma in combinatie met allerlei dj-hardware kunt gebruiken. Onderin het scherm is plaats voor de browser, van waaruit u muzieknummers kunt slepen naar één van de decks. CROSS DJ berekent zelf het aantal beats-per-minuut (bpm) en is hier aardig goed in. Mocht het programma het een keertje niet goed hebben, dan kunt u altijd zelf het tempo 'tappen' en het aantal bpm verschijnt onder het deck. Het programma heeft een aantal handige functies om ervoor te zorgen dat u snel een goede dj-set kunt maken. Zo kunt u bepaalde nummers markeren, is het mogelijk om artwork weer te geven en levert CROSS DJ u met de Track Quality Indicator informatie over de kwaliteit van het audiobestand. Uw iTunes-bibliotheek is overigens volledig geïntegreerd in CROSS DJ.

De vormgeving van het programma oogt wat onoverzichtelijk, maar u heeft wel alle functies bij de hand.

CROSS DJ is met muis en toetsenbord te bedienen, maar levert voor de gevorderde gebruiker ook ondersteuning voor hardwarecontrollers van alle bekende merken. Het programma heeft zes effecten aan boord, al gaat het hier eigenlijk om drie effecten met elk twee variaties. De delay en flanger klinken erg muzikaal en zijn gemakkelijk in te zetten door de knop FX in te drukken. Helaas is het niet mogelijk om externe VST- of Audio Unit-effecten te gebruiken binnen CROSS DJ.

De equalizer van de mixer is erg bruikbaar en het hele programma voelt solide aan. Mocht u ondersteuning nodig hebben voor vinyl-tijdcode, dan kunt u gemakkelijk upgraden naar grote broer CROSS voor nog eens zestig euro. Verder is CROSS DJ geheel gelijk aan CROSS. Op de website van MixVibes staat duidelijk omschreven welke functies welke versie bevat en een veertiendaagse demo is hier eveneens te verkrijgen. U kunt hier alleen geen sets of instellingen opslaan en na deze veertien dagen schakelt het programma zich automatisch na tien minuten uit.

Het instellingenmenu levert u veel flexibiliteit en mogelijkheden wat betreft audio-instellingen.

CROSS DJ 1.6.0

Prijs € 46,41

Taal Engels

Medium 22,4 MB download

Proefversie 14 dagen

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X 10.4+

Systeemeisen Intel Core 2 Duo 1,8 GHz, 1 GB RAM

Maker MixVibes

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel functionaliteit voor weinig geld

Browser

Minpunten

Lichtelijk onoverzichtelijk

0 Reactie(s) op: CROSS DJ 1.6.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.