Cocao Packet Analyzer 0.72

Door: frank-de-graaf | 25 augustus 2011 16:29

Review

Cocao Packet Analyzer (CPA) is een programma waarmee u het netwerkverkeer van en naar uw Mac in kaart brengt. Dat kan handig zijn als u netwerkproblemen wilt opsporen, maar het vergt behoorlijk wat kennis om er echt wat mee te kunnen.

Deze software beschikt over flink wat opties om de datastroom op te vangen en te analyseren. Verwacht echter nog niet de mogelijkheden die bij de veel duurdere commerciële pakketten horen. Toch is een groot aantal analyses mogelijk en ook de zoekmogelijkheden zijn uitgebreid. Om daar mee te spelen dient u eerst wat data op te vangen en de functies uit het menu te gebruiken. Met een geschikte switch is het ook mogelijk om al het dataverkeer te onderscheppen. Daar hebt u wel een wat duurder, configureerbaar model voor nodig met de mogelijkheid om al het verkeer naar een poort te kopiëren. Op die poort sluit u uw Mac aan, waarop u Cocoa Packet Analyzer laat draaien. Houd er rekening mee dat u bij een netwerk met gemiddelde drukte al snel gigantische logbestanden krijgt. De ontwikkelaar van Cocao Packet Analyzer is erg actief, zodat er regelmatig nieuwe versies van het programma verschijnen.

Het werken met Cocao Packet Analyzer vergt behoorlijk wat netwerkkennis.

Cocao Packet Analyzer 0.72

Freeware

Taal Engels

Download 3,7 MB

OS Mac OS X

Systeemeisen onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Cocao Packet Analyzer 0.72

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.