CBS: 'Nederland Europees kampioen internettoegang'

Door: Elmar Rekers | 15 juni 2012 12:16

Nieuws

Nederland telt relatief gezien de meeste internetaansluitingen van Europa. In 2011 was 94 procent van de huishoudens online. Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

Het aantal huishoudens met internettoegang is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Nederland, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. In 2005 had 78 procent een internetverbinding en in 2010 was dit 91 procent. In 2011 zat slechts zes procent dus zonder toegang tot het wereldwijde web.

Hiermee is Nederland Europees kampioen internettoegang. Het gemiddelde in de EU ligt op 75 procent. De top drie wordt compleet gemaakt door Noorwegen en Zweden. Het CBS heeft onderzoek gedaan naar huishoudens bestaande uit minimaal één persoon van 16 tot 74 jaar.

Online met mobieltje

Naast het aantal verbindingen heeft het CBS ook onderzoek gedaan naar de mate waarin Nederlanders gebruik maken van internet. "In 2011 ging 86 procent van de internetgebruikers dagelijks of bijna iedere dag online. In 2005 was dit nog maar 68 procent", aldus het rapport.

Ook het aantal mensen dat via een smartphone of tablet toegang heeft tot het web zit flink in de lift volgens het CBS. De helft van alle internetgebruikers gaf aan in 2011 internettoegang te hebben via een mobiel apparaat. Onder jongeren (12 tot 25 jaar) lag dit zelfs op 69 procent.

0 Reactie(s) op: CBS: 'Nederland Europees kampioen internettoegang'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.