Bordermaker 5

Door: frank-de-graaf | 30 mei 2011 12:29

Review

Begin dit jaar is het Nederlandstalige Bordermaker 5 uitgekomen. Dit op Java gebaseerde programma voegt moeiteloos randen aan uw foto’s toe, voorziet ze van een watermerk of plaatst er bijvoorbeeld een copyrighttekst in. Omdat de software op basis van Java werkt, kan BorderMaker met vrijwel alle platformen overweg, zoals Windows, Mac OS X en Linux.

BorderMaker bestaat uit drie overzichtelijke onderdelen. Eerst geeft u aan welke mappen met foto’s moeten worden behandeld. Vervolgens geeft u bij de instellingen aan wat er precies moet gebeuren. Meerdere wijzigingen tegelijk uitvoeren is daarbij geen probleem. Leuk is ook de mogelijkheid om foto’s automatisch te verkleinen en te verscherpen. Nadat u de gewenste aanpassingen hebt doorgevoerd, gaat u naar het onderdeel Bestemming, waar u aangeeft waar de bewerkte bestanden moeten worden opgeslagen. Dat kan een lokale map zijn, maar u kunt uw foto’s ook via ftp ergens op een server zetten. Met een klik op Verwerk worden alle foto’s voorzien van de door u gewenste randen, watermerken en teksten.

BorderMaker is een heerlijk programma waarmee u randen, teksten of water­merken aan foto’s toevoegt.

Bordermaker 5

Freeware

Taal Nederlands

Download Windows: 2,34 MB; Mac: 1,81 MB; Linux: 1,79 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X; Linux

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Bordermaker 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.