BlackBerry Q10 met QWERTY-toetsenbord 29 mei naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 21 mei 2013 10:12

MacWorld

BlackBerry maakt dinsdag bekend dat de BlackBerry Q10 naar verwachting op 29 mei beschikbaar zal komen in Nederland. In tegenstelling tot de eerder verschenen Z10, beschikt de Q10 over een volledig QWERTY-toetsenbord.

De BlackBerry Q10 is de tweede smartphone die op het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem draait. Qua uiterlijk lijkt de telefoon veel op eerdere BlackBerry’s, wat vooral te danken is aan het fysieke toetsenbord dat aanwezig is. Volgens de fabrikant is het paneel volledig opnieuw ontworpen.

Naast het toetsenbord is er ook een 3,1 inch-touchscreen aanwezig; het grootste touchscreen dat BlackBerry ooit op een smartphone met toetsenbord heeft gezet. Met het BlackBerry 10-besturingssysteem meent de Canadese telefoonmaker een geduchte concurrent van Android en iOS in handen te hebben. Vooral de diepe integratie van Facebook, Twitter, LinkedIn en WhatsApp moet gebruikers een totaalpakket bieden.

Apps BlackBerry Q10

Doordat het formaat en de verhouding van het Q10-touchscreen sterk verschilt van de Z10 (review), zijn gebruikers niet verzekerd van alle apps uit BlackBerry World, de applicatiewinkel van BlackBerry. Dit omdat ontwikkelaars hun apps voor beide schermformaten moeten optimaliseren. Volgens BlackBerry is dit echter een kleine aanpassing, waardoor Q10-gebruikers de meeste apps gewoon kunnen draaien.

De BlackBerry Q10 zal vermoedelijk dus vanaf 29 mei beschikbaar zijn in Nederland. Over een adviesprijs wordt dinsdag nog niets bekend gemaakt.

0 Reactie(s) op: BlackBerry Q10 met QWERTY-toetsenbord 29 mei naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.