Auditri 3.0

Door: Richard Veenstra | 07 september 2011 10:51

MacWorld

Bent u op zoek naar een snel conversieprogramma voor uw audiobestanden? Auditri is een handig gereedschap voor de Mac-gebruiker en belooft veel voor het acceptabele bedrag van (net geen) drie euro.

Auditri van maker Mauricio Santos is een simpel conversiegereedschap voor audio-bestanden. De App is alleen via de App Store verkrijgbaar en installeert zichzelf dus meteen in het OS X-dock. Het programma is scherp geprijsd en levert voor dit geld aardig wat opties. U moet het alleen wel zelf uitvinden, want binnen het programma zelf zijn geen helpbestanden te vinden. Het programma is gelukkig erg makkelijk te bedienen. Ondersteunde bestanden kunnen eenvoudig naar het programma worden gesleept. Bovenin kiest u wat het formaat van de bestanden moet worden en eventueel een bitrate. Zodra u op start klikt, vraagt Auditri waar de geconverteerde bestanden moeten worden geplaatst. Jammer genoeg kunt u hier maar één map aangeven, het programma converteert alles dus naar dezelfde map. In het Preferences-menu kunt u hier overigens een standaardmap voor toewijzen. Auditri zal nu niet meer vragen waar de bestanden moeten worden opgeslagen.

Auditri is een simpele en overzichtelijke audioconverter voor de Mac.

Een conversieprogramma valt of staat bij het gebruiksgemak en de ondersteuning voor diverse formaten. Dat zit bij Auditri wel goed. De conversie van meerdere bestanden gaat erg snel en alle gangbare formaten zoals aiff, wave, flac, mp3, wma en ogg vorbis worden geaccepteerd. Het programma kan echter alleen omgaan met wma lossless-bestanden als u hiervoor het programma Flip4Mac WMV Player Pro hebt geïnstalleerd. Maar waar dat programma 29 dollar kost, staat dat in geen verhouding tot de prijs van Auditri. Auditri laat alle metadata en album art intact en werkt samen met notificatie-dienst Growl. Ook iTunes-integratie is vanuit het Preferences-menu beschikbaar, al beperkt zich dit tot het automatisch importeren van geconverteerde bestanden in iTunes.

Het Preferences-menu laat zien dat integratie met zowel iTunes als Growl mogelijk is.

Auditri 3.0

Prijs € 2,99

Taal Engels

Download 15,6 MB

OS Mac OS X 10.6.6 of hoger

Systeemeisen 42,8 MB harde-schijfruimte

Maker Mauricio Santos

Oordeel 7/10

Pluspunten

Snelheid

Minpunten

Bestemmingsmap alleen in voorkeurenmenu in te stellen

Geen verschillende bestemmingsmappen voor meerdere bestanden

0 Reactie(s) op: Auditri 3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.