Audio Hijack Pro 2.9.13

Door: Richard Veenstra | 16 september 2011 12:33

Review

Stel, u wilt een Skype-gesprek opslaan of u vindt de muziek op een website het opslaan waard. Normaal gesproken is het een aardige klus om dit soort audio op uw harde schijf te krijgen. Met Audio Hijack Pro voor de Mac is dat een fluitje van een cent.

Audio Hijack Pro helpt u audio op te nemen vanuit programma's die dat zelf niet toestaan. Het programma biedt u daarvoor een enorme berg aan opties. Voordat u een audiosignaal kunt opnemen, moet Audio Hijack Pro het desbetreffende programma eerst 'kapen'. In de linkerlijst vindt u een paar voorgeprogrammeerde programma's zoals Skype, iChat en Safari, maar door op het plusje te drukken kunt u andere programma's of zelfs URL's, bestanden en AppleScripts aan de kaap-lijst toevoegen. Onder het tabblad Recording stelt u in waar het gekaapte signaal moet worden opgeslagen en in welk formaat dit moet gebeuren. Audio Hijack Pro biedt u hiervoor slimme functies, zo is het mogelijk om opnamen bijvoorbeeld automatisch te voorzien van datum en tijd. Ook metadata toevoegen is geen enkel probleem.

Audio Hijack Pro biedt u veel mogelijkheden om audio te kapen en op te slaan.

Dat Audio Hijack Pro een geliefd product is bij veel gebruikers, is logisch gezien de mogelijkheden. U kunt het programma zelfs op een timer gebruiken via het tabblad Scheduling. Hier geeft u aan op welk tijdstip u wilt dat een bepaald programma wordt gekaapt, hoe lang de opname moet zijn, waar het moet worden opgeslagen en of het bestand automatisch moet worden afgekapt als het de 2GB-grens overschrijdt. Om volledig gebruik te maken van de Scheduling-functie moet u de add-on Schedule Helper installeren. Dit kan via het programma zelf, u moet alleen even uw administrator-wachtwoord intikken. De add-on Instant On is eveneens op deze manier te installeren. Deze zorgt ervoor dat Audio Hijack Pro altijd in kaap-modus staat. Het programma werkt samen met AppleScript en ervaren gebruikers kunnen het programma helemaal naar hun hand zetten. Maker Rogue Amoeba levert zelfs nog een paar effecten mee, maar Audio Unit- of VST-plug-ins kunnen eveneens gebruikt worden binnen Audio Hijack Pro. De prijs is stevig, maar als u af en toe geluid van een bepaald programma of browser wilt opnemen, dan kunt u niet om Audio Hijack Pro heen.

De Scheduling-functie is geweldig om dingen op te nemen als u bijvoorbeeld niet thuis bent.

Audio Hijack Pro 2.9.13

Prijs $ 32,- (Ca. € 23,-)

Taal Engels

Medium 6,4 MB Download

Proefversie Geeft ruis na 10 minuten opname

OS Mac OS X 10.6 of hoger

Systeemeisen 13,5 MB vrije schijfruimte

Maker Rogue Amoeba

Oordeel 9/10

Pluspunten

Enorm veel mogelijkheden

Scheduling-functie

Goede integratie met OS X d.m.v. AppleScript

Minpunten

Prijs kan voor sommige gebruikers een drempel zijn

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Audio Hijack Pro 2.9.13

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.