Audacity 1.3.13 (Bèta)

Door: Evi Maquoi | 26 april 2011 10:28

MacWorld

Bent u op zoek naar een krachtig programma om audio te bewerken? Dan bent u bij de opensource software Audacity aan het juiste adres. Dit gebruiksvriendelijke programma is volledig gratis en is beschikbaar voor Windows-, Mac OS X- en Linux-systemen. De software werkt intuïtief en heeft enkele interessante, professionele tools aan boord.

Met Audacity is ontzettend veel mogelijk, zowel beginners als gevorderden kunnen ermee uit de voeten. Beginners kunnen met Audacity eenvoudig simpele audiobewerkingen uitvoeren, zoals geluidsniveaus aanpassen, audio vertragen en versnellen, delen wegknippen, of stukken in- en uitfaden. Audio opnemen van een externe geluidsbron of webradio kan eveneens. Voor de gevorderde muziekbewerker heeft deze wave-editor allerlei interessante opties om zelf mixen te maken. De ingebakken Beat Analyzer is hierbij een absolute aanrader. Verder kunt u gebruikmaken van de ingebakken equalizer, u kunt geluidsniveaus nivelleren, ruis verwijderen, het tempo of de toonhoogte wijzigen of stiltes opsporen met de zogenoemde Silence Finder. Bent u klaar met bewerken? Dan kunt u eventueel nog snel de metadata aanpassen om vervolgens uw audiobestanden te exporteren.

Plug-ins

Audacity kan met de meest gangbare audioformaten (mp3, wav, aiff, ogg vorbis en flac) overweg en is intuïtief in gebruik. De interface oogt wat saai en oubollig maar dat wordt goedgemaakt door de hele rits interessante functies. Een troef is de mogelijkheid om extra plug-ins te installeren. Onder andere Virtual Studio Technology en de Nyquist-plug-in zijn erg interessant. Enig minpuntje is dat het programma niet overweg kan met midi-, wma- en aac-bestanden.

De verschillende analyse­functies besparen u heel wat werk.

Audio normaliseren? Een eitje!

Audacity 1.3.13 (Bèta)

Freeware

Taal Nederlands

Download Windows 13,8 MB; Mac 22,5 MB

OS Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7; Mac OS X; Linux

Systeemeisen 512 MB RAM, 1 GHz-processor

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Uitgebreide wave-editor

Mogelijkheid om extra plug-ins te installeren

Minpunten

Geen ondersteuning voor midi-, wma- en aac-bestanden

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Audacity 1.3.13 (Bèta)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.