Asus brengt Padfone 2 rond kerst naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 30 november 2012 15:47

MacWorld

Asus zal de Padfone 2 rond de kerstdagen op de Nederland markt brengen. Dat heeft de fabrikant bevestigd tegenover website Tweakers.net. Een exacte releasedatum wordt er nog niet gegeven.

De Padfone 2 werd in oktober aangekondigd en kreeg niet veel later een lancering in een geselecteerd aantal landen. Bekend was dat de smartphone-tabletcombi eind 2012 naar Europa zou komen, maar over een Nederlandse release was tot op heden nog niets bekend.

Asus laat weten dat er nog geen specifieke datum voor de lancering gegeven kan worden, en dat de kerstperiode ‘een indicatie’ is. In oktober gaf Asus al de adviesprijzen voor de Europese markt vrij. De Padfone 2 zal vermoedelijk verkrijgbaar zijn vanaf 799 euro.

Net als de eerste Padfone betreft het hier een Android-smartphone die achterin een meegeleverd tablet-dock geklikt kan worden. De smartphone heeft een 4,7 inch-display (1280 x 720 pixels) en draait op een 1,5 GHz quadcore-processor. Verder is er 2 GB aan RAM aanwezig en een 13 megapixel camera.

Padfone-tablet

De Padfone 2 wordt geleverd met een tablet, die dienst doet als docking station voor de smartphone. Door het toestel achterin de tablet te klikken, kan deze worden aangestuurd via het tabletscherm. Dit scherm is 10,1 inch groot en heeft, net als de eerste Padfone, een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Wat wel veranderd is aan de tablet, is de capaciteit van de batterij. Deze is namelijk verkleind van 6600 naar 5000 mAh. Dit volgens Asus om het gewicht van het apparaat terug te schroeven. De smartphone heeft daarnaast een accu van 2140 mAh.

0 Reactie(s) op: Asus brengt Padfone 2 rond kerst naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.