AppFresh 0.8.5

Door: frank-de-graaf | 09 februari 2011 12:17

Review

Een van de minder leuke klussen op een computer is het bijwerken van de software. Dat is voor de functionaliteit van programma’s lang niet altijd nodig - omdat ze bijvoorbeeld nog prima voldoen - maar ook dan is het wel verstandig, omdat er vaak beveiligingslekken moeten worden gedicht. Vooral toepassingen als Adobe Reader en Flash zijn daar berucht om. Het is lastig als u voor ieder programma steeds moet kijken of er een bijgewerkte versie beschikbaar is.

Als u met een Mac werkt, doet de updatefunctie van Apple dat zelf, maar dan alleen voor de software van Apple zelf. AppFresh inventariseert echter alle aanwezige software en zoekt op verzoek naar nieuwe versies op internet. Die worden in een overzichtelijk scherm geplaatst en u hebt de mogelijkheid om vervolgens de bijbehorende programma’s direct bij te werken. Mocht u een bepaalde update niet willen hebben, bijvoorbeeld omdat bepaalde freeware niet meer gratis is, dan is het mogelijk om het betreffende programma uit de lijst te halen. Prettig is ook dat u de updatefunctie van Apple niet meer hoeft te gebruiken, omdat die als het ware in AppFresh is geïntegreerd. Tijdens de installatie kunt u inloggegevens voor een softwaresite opgeven, maar dat is zeker niet noodzakelijk.

AppFresh maakt het mogelijk om alle software op uw Mac in één keer bij te werken.

AppFresh 0.8.5

Freeware

Taal Engels

Download 1,9 MB

OS Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: AppFresh 0.8.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.