Amazon komende herfst naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 14 september 2012 10:35

Nieuws

De Amerikaanse webwinkel Amazon zal later dit jaar zijn deuren openen in Nederland. Dat schrijft De Telegraaf vrijdagochtend op basis van gesprekken met het Centraal Boekhuis, distributeur voor Amazon in Nederland.

Volgens een woordvoerder van het Centraal Boekhuis zullen zij voor Amazon de distributie van Nederlandse boeken gaan verzorgen. Volgens de distributiepartner zullen de laatste afspraken over de deal in oktober worden beklonken.

Welke artikelen Amazon in Nederland gaat aanbieden is nog onduidelijk. Wel lijkt het er sterk op dat onder meer Bol.com en Wehkamp nog dit jaar de nodige concurrentie kunnen verwachten. Amazon is immers de grootste webwinkel ter wereld.

Kindle

Onder meer in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland verzorgt Amazon al jaren de digitale verkoop van elektronica, boeken, dvd's en muziek. Daarnaast bouwt het bedrijf ook tablets en e-readers onder de naam Kindle.

Of ook deze Kindle-apparaten direct leverbaar zullen zijn, is nog maar de vraag. Verwacht wordt namelijk dat de volledige uitrol van Amazon in Nederland zo'n twee jaar in beslag zal nemen. Amazon zelf heeft tot op heden nog geen officiële uitspraken gedaan over de opening van een Nederlandse vestiging.

0 Reactie(s) op: Amazon komende herfst naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.