Amadeus Lite 2.0.4

Door: Richard Veenstra | 09 september 2011 14:26

Review

De meeste audiobewerkers voor de Mac zijn vrij prijzig, maar HairerSoft probeert deze trend te breken door hun programma Amadeus Lite voor nog geen twintig euro aan te bieden.

Voor installatie volgt u de link naar de Mac App Store op de website van HairerSoft. Gebruikers zonder Mac App Store kunnen het programma via de webwinkel van het bedrijf kopen met creditcard of via PayPal. De prijs van het programma kan overigens iets variëren van de App Store-prijs.

De basisfuncties van Amadeus Lite werken allemaal zoals verwacht en het programma oogt overzichtelijk, maar sommige functies zitten op een wat merkwaardige plek. Zo is er geen loop- of cycle-knop in de menubalk te vinden, maar moet u Loop playback selecteren in de onderste balk van het programma. Ook in het menu is het soms even zoeken. Een standaardcommando als stilte toevoegen aan een selectie is te vinden als Generate Silence onder de effect-sectie. Het bewerken van audiobestanden herbergt een aantal handige gereedschappen. De groene bolletjes zijn volume markers. U kunt heel gemakkelijk passages harder of zachter zetten door deze bolletjes te slepen. Klikken op de bolletjeslijn creëert een nieuw bolletje. Ook fade-ins en -outs zijn een fluitje van een cent. Aan de rechterkant bevindt zich een klein menu waarmee u de functie van de bolletjes kunt wijzigen in 'panning'. Jammer genoeg blijven de bolletjes groen, een andere kleur voor panning zou duidelijker zijn geweest. Markers zijn eveneens makkelijk in te voegen en kunnen verschillende labels en kleuren hebben.

Amadeus Lite oogt helder en overzichtelijk.

Amadeus Lite is uitgerust met een aantal effecten, waaronder een echo en een aantal equalizers. Om de effecten realtime te kunnen gebruiken, moet u ze wel activeren door op Preview te klikken. Binnen Amadeus Lite zijn tevens een onbeperkt aantal Audio Units als effect te gebruiken. Dit is bij de concurrentie vaak niet het geval en is een groot pluspunt van het programma. Let er wel op dat het programma standaard alleen 64bit-versies van uw plug-ins weergeeft. Om 32bit-plug-ins te kunnen draaien, moet u het Amadeus Lite in 32bit-modus draaien. Amadeus Lite kan overweg met een groot aantal formaten, waaronder aif, wave, ogg vorbis, flac, mp3 en sdII. Handig is ook dat u veel metadata kunt toevoegen aan een bestand. Een klik op de grote i-knop geeft u een tevens de mogelijkheid het tempo aan te geven door een speciale Tap Tempo-knop, geniaal! Een uitgebreidere versie van Amadeus Lite is beschikbaar als Amadeus Pro. Deze versie kost 45 euro, maar hier krijgt u dan ook VST-ondersteuning, multitrack-bewerkingsmogelijkheden en een Repair Center om audiobestanden op te schonen voor terug.

De toevoeging van een Tap Tempo-knop voor het invoeren van metadata is een erg slimme functie.

Amadeus Lite 2.0.4

Prijs € 19,99

Taal O.a. Engels, Duits, Frans

Download 9,1 MB

OS Mac OS X 10.5 of hoger

Systeemeisen 29,5 MB vrije schijfruimte

Maker HairerSoft

Oordeel 9/10

Pluspunten

Oogt overzichtelijk

Volume- en panning-bolletjes

Tap Tempo-knop bij metadata

Prijs

Minpunten

Sommige functies zitten op een onlogische plek

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Amadeus Lite 2.0.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.