Adobe Digital Editions 1.7.2

Door: guus-crone | 17 juni 2011 08:48

Review

Met een programma als Adobe Digital Editions kunt u, naast uw digitale audio- en videotheek, uw eigen digitale bibliotheek samenstellen. Van digitale boeken (e-books) zijn er inmiddels honderdduizenden op internet te vinden – zowel betaald als gratis. Een digitale bibliotheek kan dus wel degelijk van pas komen.

Digitale boeken zijn beschikbaar in vele bestandsformaten. Sommige hiervan zijn specifiek bedoeld voor speciale apparaten waarmee e-books gelezen kunnen worden – de zogenoemde e-readers. Een meer universeel formaat waarin nagenoeg elk digitaal boek wordt aangeboden, is het bestandsformaat ePub.

Een gratis programma waarmee u dergelijke e-books kunt lezen, is Adobe Digital Editions. Wanneer u het programma start, valt direct op dat het enigszins op Adobe Reader lijkt. Aan de linkerkant treft u een navigatievenster aan, terwijl de tekst en afbeeldingen in het rechtervenster verschijnen. Als het om het lezen en beheren van e-books gaat, heeft Digital Editions echter enkele grote voordelen ten opzichte van Reader. Allereerst is de kleurstelling en lay-out van de interface zodanig gekozen dat het geheel erg rustig en prettig oogt, wat het lezen via uw beeldscherm minder vermoeiend maakt dan met Reader.

De interface van Adobe Digital Editions oogt erg prettig.

Daarnaast kunt u met Digital Editions op een eenvoudige manier uw eigen digitale bibliotheek samenstellen en beheren. Hiertoe schakelt u via de twee knoppen links bovenin de taakbalk tussen de modus Lezen en Bibliotheek. In deze laatste modus voegt u via het keuzemenu Bibliotheek uw elektronische publicaties toe, waarna deze zichtbaar worden in het rechtervenster. Hierbij hoeft u zich overigens niet te beperken tot het bestandsformaat ePub. Digital Editions kan ook met het pdf-formaat overweg, dus ook handleidingen van software en andere pdf-documenten die zich op uw pc bevinden, kunt u aan uw bibliotheek toevoegen.

We kunnen van harte aanraden eens met dit programma te gaan experimenteren. En bent u nog niet zo bekend met e-books, kijkt u dan eens op http://e-book.startpagina.nl.

Adobe Digital Editions

Freeware

Taal Nederlands

Download 4,9 MB

OS Windows XP SP2/Vista/7; Mac OS X 10.4.10 of hoger

Systeemeisen 500MHz-processor, 128 MB RAM

Maker Adobe

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooie, rustige interface maakt lezen erg prettig

Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Flash vereist voor installatie

0 Reactie(s) op: Adobe Digital Editions 1.7.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.