Adapter 0.9

Door: frank-de-graaf | 26 oktober 2010 09:43

Review

Adapter is een juweeltje als u geïnteresseerd bent in het downloaden en omzetten van beeld en geluid. Het programma, waarvan zowel een Windows- als een Mac-versie beschikbaar is, downloadt automatisch mediabestanden van internet en kan ze direct converteren naar verschillende formaten. Hierdoor zijn bestanden meteen geoptimaliseerd voor bijvoorbeeld een iPad, iPhone, Zune, Xbox, Nintendo, BlackBerry, Google-telefoon of omgezet naar de gebruikelijke formaten voor televisie.

Bij de Windows-versie moet u na installatie nog een extra component toevoegen, maar dat kunt u automatisch laten uitvoeren. Vervolgens hoeft u alleen nog de url in te voeren van de downloadlocatie van het gewenste bestand. Het is ook mogelijk om een lokaal opgeslagen bestand te selecteren en om te zetten. Eventueel kunt u het resultaat in het midden van het scherm bekijken. Kies vervolgens een van de Output Options, zoals een map , iTunes of een telefoon, en kies het gewenste formaat. Een klik op Start Conversion zorgt vervolgens voor de omzetting. Afhankelijk van de omvang van een film kan het tot ruim een uur duren voordat de omzetting gereed is en u het bestand kunt afspelen. Wie meerdere bestanden achter elkaar om wil zetten, voegt ze eenvoudig toe via Source Files. Hoewel het programma vooral handig is voor de omzetting van Flash-bestanden kan het veel meer formaten aan. Op de website van de makers ziet u met welke formaten Adapter overweg kan. Het programma wordt in hoog tempo doorontwikkeld en er worden voortdurend nieuwe formaten toegevoegd. Adapter kan niet alleen fims converteren; wie mappen met muziekbestanden of foto’s om wil zetten kan ook met het programma uit de voeten.

Hier ziet u de Windows-versie, maar Adapter is ook beschikbaar voor de Mac.

Adapter 0.9

Freeware

Taal Engels

Download Windows: 3,9 MB, Mac: 4,9 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Adapter 0.9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.