15 beste Android-apps

Door: raymond-janssen | 13 september 2010 12:39

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Het heeft even geduurd, maar intussen zijn er ook voor Android-telefoons talloze leuke, handige, nuttige en nutteloze apps. Deze mini-toepassingen zijn vanaf elke Android-telefoon te downloaden via de Market. Welke vijftien programmaaatjes echt iets toevoegen aan de functionaliteit van uw telefoon, leest u hier.

01. RemoteSMS

Niet iedereen is even handig met het kleine toetsenbord van zijn mobiele telefoon. Zelfs de QWERTY-toetsenborden van de moderne smartphones vormen soms een obstakel voor het snel versturen van een tekstbericht. Met RemoteSMS is het mogelijk sms'jes te versturen vanaf uw pc. Het enige wat u nodig heeft is deze app en het IP-adres van uw telefoon. Geen nood, de app weet zelf het IP-adres te achterhalen. Daarna is het kinderlijk eenvoudig: voeg de url die op uw telefoon getoond wordt als bladwijzer toe aan uw browser. U beschikt nu over alle telefoonnummers die in uw mobiele telefoon staan en kunt een sms typen en versturen.

SMS-berichten versturen vanaf uw pc kan met RemoteSMS.

02. Radio.nl

Niet alle Android-toestellen zijn uitgerust met een FM-ontvanger. Dat is jammer, want bijvoorbeeld tijdens een treinreis is radio luisteren heel prettig. De app Radio.nl biedt oplossing. Deze app stelt u in staat om alle radiostations die online te beluisteren zijn, ook te beluisteren op uw Android-telefoon. De app is onderverdeeld in drie tabbladen. Onder het eerste tabblad vindt u alle beschikbare online zenders. Het tweede tabblad bevat de zoekfunctie en het derde tabblad biedt u de mogelijkheid zenders als favoriet te markeren. Heel simpel, én heel handig!

Met Radio.nl verandert uw telefoon in een draagbare radio.

03. Facebook

Trouwe fans van Android én Facebook hebben ongetwijfeld gemerkt dat de officiële Facebook-app niet bepaald een succes was. De toepassing was traag en crashte geregeld. Gelukkig is er sinds kort een belangrijke update van deze app in de Market te vinden. Een hele verbetering. Zo was het in de oude versie niet mogelijk foto's van uw vrienden in de app zelf te bekijken: dan werd automatisch de mobiele browser geopend. Dat is met de nieuwe app gelukkig verleden tijd. Verder is de knop om foto's te nemen verdwenen uit het beginscherm, en is in ruil daarvoor een koppeling naar de inbox verschenen. Maar het allerbelangrijkste: de nieuwe Facebook-app is een stuk sneller!

De nieuwste Facebook-app is een enorme verbetering.

04. NU.nl

Versie 2.0 van de mobiele app van NU.nl is er eentje die het wél doet. Dat klinkt wellicht wat vreemd, maar de app-ontwikkelaars van NU.nl hadden hun aandacht voorheen duidelijk bij de iPhone. De oude versie crashte aan de lopende band en week in bediening af van andere Android-apps. Voor iedereen die het nieuws van NU.nl niet wil missen is er gelukkig nu versie 2.0, die wat uiterlijk betreft niet veel afwijkt. Een leuk extraatje voor Android-gebruikers is een widget voor op het beginscherm, die elk uur het laatste nieuws toont, zonder dat de app moet worden geopend.

Een extra widget toont het laatste nieuws van NU.nl vanaf het beginscherm.

05. Remote for iTunes

Met Remote for iTunes is het mogelijk uw mobiele telefoon te gebruiken als afstandsbediening voor iTunes. Daarvoor moet u wel de beschikking hebben over een wifi-verbinding. Na installatie van de app verschijnt er in uw iTunes een melding dat de software is verbonden met uw telefoon. Even de code invoeren en u kunt de app direct gebruiken. Remote for iTunes is een fraaie app, die net zo werkt als iTunes zelf. Ook de hoesjes van de cd's worden zichtbaar, net zoals dat bij de software zelf het geval is. Bovendien zijn de in iTunes aangemaakte playlists zichtbaar in Remote for iTunes.

Remote for iTunes verandert uw telefoon in een afstandsbediening.

0 Reactie(s) op: 15 beste Android-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.