'Wii U krijgt eigen App Store'

Door: Elmar Rekers | 02 januari 2012 11:11

Video

Nintendo's nieuwe Wii U-console, welke later dit jaar zal verschijnen, krijgt een eigen online winkel voor apps. Dat meldt de Amerikaanse iPad-krant The Daily na gesprekken met verschillende ingewijde bronnen.

Waar Nintendo nu in afzonderlijke shops voor de 3DS en de Wii downloadbare games verkoopt, zal bij de Wii U App Store een nadruk liggen op het aanbieden van diensten. Volgens de bronnen zullen er onder meer apps beschikbaar komen die het mogelijk maken om op de Wii U-controller e-mail te lezen en de verschillende sociale netwerken te bezoeken.

Hoe gamers voor deze apps gaan betalen is nog onduidelijk. Voor de huidige online winkels hanteert Nintendo verschillende omslachtige puntensystemen, maar mogelijk dat hier bij de introductie van de nieuwe console later dit jaar verandering in komt.

Wii U

Nintendo onthulde de Wii U tijdens de E3 van 2011. De console wordt geleverd met een tablet-achtige controller met daarop een 6,2-inch touchscreen. Deze controller dient als een aanvulling op wat er op de tv gebeurt, of kan als handheld gebruikt worden wanneer iemand anders de tv in beslag neemt.

0 Reactie(s) op: 'Wii U krijgt eigen App Store'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.