'Surface Pro is lastiger te repareren dan iPad' (foto's)

Door: Jasper Bakker | 14 februari 2013 10:12

Nieuws

Microsofts tweede, krachtigere Surface-tablet is enorm geïntegreerd en intern flink vastgelijmd. De tabletlaptop met Windows 8 is nog moeilijker te repareren dan de iPad 4.

De tablet met Intel-processor, die nu net uit is in de Verenigde Staten, wordt afgekraakt door reparatiebedrijf iFixit. Die firma heeft de Surface Pro ontleed en geeft het apparaat als eindcijfer een 1 (op een schaal van 10). Dat oordeel is niet voor de functionaliteit van de tablet, maar voor de mate waarin het valt te repareren. De huidige, vierde generatie, iPad van Apple scoorde eerder een 2.

Meer lijm dan Surface RT

Om te beginnen is het scherm met grote hoeveelheden lijm vastgehecht aan het chassis. Dit in tegenstelling tot de Surface RT, merkt iFixit weemoedig op. Die eerste Microsoft-tablet, met het afgeslankte Windows RT, is vanaf vandaag te koop in Nederland. iFixit gaf die voorganger een 4 voor de repareerbaarheid.

De zwaardere en duurdere Pro-tablet is verder voorzien van een ruime hoeveelheid schroeven. Het apparaat met Core i5-processor heeft twee zeer kleine ventilatoren ingebouwd. Die fans zuigen buitenlucht naar binnen door diverse roostertjes in het chassis, en blazen de hitte van de interne componenten weer naar buiten toe.

Krachtige accu, voor laptopcomponenten

De accu is een royaal exemplaar van LG, merkt iFixit op, met een capaciteit van maar liefst 42 Wh (met een spanning van 7,4 volt). De iPad 4 heeft een 43 Wh batterij (met 3,7 volt). De Surface Pro haalt, met zijn laptopingewanden, ondanks die krachtige accu een operationele duur van nog geen 5 uur op één lading. Verder is de accu vastgelijmd, aan de achterkant van het chassis.

0 Reactie(s) op: 'Surface Pro is lastiger te repareren dan iPad' (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.