'Steve Jobs niet geridderd om wrok oud-premier'

Door: michiel-van-blommestein | 02 maart 2011 11:20

Nieuws

Oud-premier Gordon Brown van Groot-Brittannië zou zijn positie als regeringsleider aangewend hebben om Steve Jobs een ridderschap door de neus te boren.

Dat beweert een anoniem ex-parlementslid van Labour, de partij van Brown, tegenover de Britse krant The Daily Telegraph. Dat parlementslid had Jobs in 2009 voorgedragen voor zijn verdiensten in de technologiesector.

“Apple is de enige grote multinational ter wereld die het ontwerp als belangrijkste uitgangspunt neemt in alles wat wordt geproduceerd, en zodoende prachtige consumentenproducten maakt”, zegt de MP (Member of Parliament) in de krant. “Geen enkele andere ceo laat zo'n grote betrokkenheid zien.”

Gates en Berners-Lee wel

De mede-oprichter en hoogste baas van Apple zou Knight Commander of the Order of the British Empire (KBE) zijn geworden. Dat is de tweede rang binnen de Most Excellent Order of the British Empire.

De voordracht zou bij succes hebben betekend dat Steve Jobs dezelfde eer krijgt als Bill Gates in 2005 en Tim Berners-Lee in 2004. Apple was indertijd op de hoogte gebracht van de voordracht. Microsoft-ceo Steve Ballmer is vorige maand nog in Frankrijk geëerd met een riddertitel in het Legion D'honneur.

Uitnodiging afgeslagen

Maar volgens de ex-MP zou de voordracht van Steve Jobs op het allerlaatste moment zijn afgeketst omdat toenmalig premier Brown weigerde zijn handtekening te zetten. Reden zou volgens het parlementslid zijn dat Steve Jobs eerder niet zou zijn ingegaan op een uitnodiging om te spreken op de jaarlijkse Labour-conferentie.

Een woordvoerster van Brown ontkent het verhaal ten stelligste, en weigert op de geruchten in te gaan.

0 Reactie(s) op: 'Steve Jobs niet geridderd om wrok oud-premier'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.