'Luistervink Sensory al beter dan Apple's Siri'

Door: john-p-mello-jr- | 10 oktober 2011 10:36

Nieuws

Alle ogen waren vorige week gericht op de aankomende lancering van Apple's Siri, maar startup Sensory kan meer. Deze assistent-app hoort je namelijk ook in rumoerige omgevingen.

Een van de belangrijkste nieuwe functionaliteiten van de nieuwe iPhone 4S smartphone is een ingebakken persoonlijke assistent met de naam Siri. Deze software gebruikt spraakherkenning, kunstmatige intelligentie en een hechte integratie met de ingebouwde apps van iOS apps om tot een 'slim brein' te komen die een flink aantal taken van jou voor zijn rekening kan nemen. Siri mag dan flink geavanceerd overkomen, het product van de startup Sensory Inc. overtreft Apple met gemak, zeggen kenners.

Hoewel de naam van het product - Trulyhandsfree Voice Control 2.0 - niet tot de verbeelding spreekt, kan het product iets waar andere producten op gebied van spraakherkenning alleen van kunnen dromen: het herkennen van spraak in luidruchtige omgevingen.

Telefoon kan opgeborgen blijven

"Het werkt fantastisch", zegt analist Michael Morgan van ABI Research. "Ze gebruiken een soort zwarte magie zodat je een telefoon in een luidruchtige omgeving in je zak kunt houden en toch spraakcommando's kunt doorgeven."

De software staat altijd aan. Je hoeft niet zoals bij Siri op knoppen te drukken om het te activeren.

Zulke 'always on' spraakherkenningssoftware was voorheen vragen om problemen omdat de software geen onderscheid kon maken of jij de commando's uitsprak of iemand anders. De sprekeronafhankelijke software van Sensory voorkomt dat door sterk accurate herkenning toe te passen die zelfs commando's herkent in zinnen, als ze worden uitgesproken in een lawaaiige setting en zelfs als de spreker op 6 meter afstand in het rumoer iets roept.

App weet wat wel en niet relevant is

"Je kunt de software uren aan laten staan, een rede van twee uur houden en het pikt alleen de commando's op waarvan je wilt dat deze opgepikt worden", zegt Morgan. "Het werkt uitstekend."

Natuurlijk kun je op het moment meer doen met Siri dan met Sensory, dat momenteel wordt ontwikkeld voor Android-toestellen. Zo kun je aan Siri 's ochtends vroeg vragen of je 's middags een regenjas nodig hebt. Daarvoor controleert Siri de weersverwachtingen via internet en maakt het op basis daarvan een keuze om wel of niet een regenjas te adviseren.

Zo'n app klinkt fantastisch, maar minder leuk wordt het wanneer je vragen tot vijf keer toe opnieuw dient in te spreken omdat het je vraag niet verstaat of niet begrijpt. Als je veel sneller de Buienradar.nl app op kunt roepen, heeft een functionaliteit als Siri natuurlijk weinig zin, zegt Morgan.

"Apple heeft een geweldige prestatie geleverd door de spraakherkenning contextbewust te maken", zegt de analist. "Maar op dit moment maakt het beloften die het nog niet waar weet te maken."

0 Reactie(s) op: 'Luistervink Sensory al beter dan Apple's Siri'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.