'iPad 4 echt twee keer sneller dan iPad 3'

Door: Jasper Bakker | 31 oktober 2012 10:27

MacWorld

Een voortijdig opgedoken benchmarkresultaat toont aan dat de stilletjes aangekondigde iPad 4 de snelheidsclaims van Apple waarmaakt. De iPad 3 bijt in het stof, en ook de iPhone 5 is langzamer.

De flink verbeterde opvolger van de iPad 3 werd tegelijk met de iPad mini aangekondigd. De nieuwe iPad (niet te verwarren met Apple's officiële naam voor de iPad 3: 'the new iPad') heeft een nieuwe, flink snellere processor en ook meer grafisch vermogen aan boord. Apple's tablet heet voortaan gewoon 'iPad', of ook wel 'iPad met Retina Display'.

Meer dan verdubbeld

Terwijl de iPad 4 pas vanaf eind deze week wordt geleverd, zijn er nu al benchmarkresultaten opgedoken in het online-systeem van testbedrijf Primate Labs. Het testresultaat is afgelopen weekend geüpload door een gebruiker en geeft een Geekbench-score van 1757 punten. De iPad 3, die in mei dit jaar is uitgekomen, haalt slechts 791 punten. De nog altijd verkrijgbare iPad 2 komt uit op 780 punten.

Deze flinke voorsprong dankt de iPad 4 aan de nieuwe A6X-processor, die met zijn twee cores draait op een kloksnelheid van 1,4 GHz. De iPhone 5 heeft de A6-variant van die Apple-eigen ARM-processor, die ook dualcore is en op 1,3 GHz draait. Die smartphone scoort daarmee 1571 Geekbench-punten.

De iPad 3 is flink voorbijgestreefd:

Via: MacWorld.com

0 Reactie(s) op: 'iPad 4 echt twee keer sneller dan iPad 3'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.