Zoekt Apple een vervanger voor CEO Tim Cook?

Door: matthijs-van-den-broek | 22 april 2013 10:54

Mac

Zoekt Apple in het geheim naar een vervanger voor de huidige CEO, Tim Cook? Als we bronnen op Wall Street volgens Forbes moeten geloven, kan Tim Cook binnenkort zijn biezen pakken. De dalende beurswaarde van Apple zou aandeelhouders nu echt de keel uithangen. De druk op het bestuur van Apple wordt opgevoerd.

Sinds oktober 2011 is de beurswaarde van Apple met de helft gedaald. We hebben het nog steeds over een bedrijf met een enorme waarde van 416 miljard op dit moment. De winst ziet er goed uit, maar het is allemaal niet genoeg, aldus bronnen op Wall Street tegen Forbes in dit artikel.

Het tij keren

De vraag die bij aandeelhouders leeft, is of Apple het tij kan keren: de waarde daalt en daalt, en er lijkt op korte termijn (dat is toch vaak waar het bij aandeelhouders om draait) geen verandering in te komen.

Het is verrassend nieuws, want de meeste analisten zijn vol vertrouwen over Apple, de koers die het bedrijf volgt en de marktwaarde die het vertegenwoordigt. Apple heeft 137 miljard aan cash op de bank staan, en als we Apple met andere technologiebedrijven vergelijken, dan lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Een kop moet rollen

Het beste jongetje van de klas mag geen fouten maken en als dat (al dan niet door economische omstandigheden of een inhaalslag van de concurrentie) wel gebeurt, dan lijkt er gelijk een kop te moeten rol.

Het is zeer de vraag wat er waar is van de geruchten op Wall Street. Tegelijkertijd moeten we gaan zien wat de precieze macht is van de aandeelhouders van Apple.

0 Reactie(s) op: Zoekt Apple een vervanger voor CEO Tim Cook?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.