Zo zorg je dat alleen je iPhone rinkelt wanneer je gebeld wordt

Door: Chwhynny Overbeeke | 19 januari 2016 07:27

Apple Watch

Als je een iPhone hebt en ook gebruik maakt van een Mac of een iPad, kan het gebeuren dat deze apparaten ook gaan rinkelen of een melding geven wanneer je op je iPhone gebeld wordt. Hier leggen we uit hoe je dit kunt voorkomen.

De Continuïteit functie van Apple zorgt er vanaf iOS 8 en OS X Yosemite voor dat je apparaten met elkaar verbonden kunnen worden, zodat je bijvoorbeeld op het ene apparaat met iets kunt beginnen om het op het andere apparaat af te maken. Hiervoor moeten al je apparaten bij elkaar in de buurt zijn, een wifi verbinding hebben en met dezelfde Apple ID op iCloud zijn ingelogd. Continuïteit kan er op die manier ook voor zorgen dat je op je Mac of iPad een melding krijgt wanneer je iPhone rinkelt, en je kunt zelfs de oproep beantwoorden vanaf je Mac. Lees ook: Laat je Mac samenwerken met iOS via Continuïteit.

Dat is handig wanneer je je iPhone niet bij de hand hebt, maar als je ongestoord wilt werken kan het vervelend zijn. Gelukkig kun je die functie vanaf iOS 9 uitzetten zodat je andere apparaten geen oproepen ontvangen, zonder dat je Continuïteit geheel uit hoeft te schakelen.

Ga op je iPhone naar de Instellingen > Telefoon en ze de schakelaar bij Bel via andere apparaten op grijs. Voortaan zal je iPhone geen oproepen meer naar je andere apparaten versturen.

Om te kiezen naar welke apparaten iPhone oproepen doorgestuurd mogen worden, moet je in Instellingen > Telefoon op de optie Bel via andere apparaten drukken. Je krijgt dan een nieuw venster te zien waarin je de optie voor individuele apparaten kunt uitschakelen.

Deze stappen hierboven zouden voldoende moeten zijn om ervoor te zorgen dat je andere apparaten niet meer zullen rinkelen, maar als je echt grondig te werk wilt gaan kun je je Mac en je iPad ook nog zo instellen dat ze geen oproepen van je iPhone zullen ontvangen.

Op je iPad moet je naar Instellingen > FaceTime gaan en de schuifbalk bij Via mobiel netwerk iPhone op grijs zetten.

Op je Mac moet je de FaceTime app openen, op Voorkeuren klikken en het vinkje bij Mobiele oproepen via iPhone weghalen.

Voor je Apple Watch zul je de geluiden en haptische feedback moeten dempen via de Apple Watch app op je iPhone.

0 Reactie(s) op: Zo zorg je dat alleen je iPhone rinkelt wanneer je gebeld wordt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.