Zo zet je het opstartgeluidje op de nieuwe MacBook Pro aan

Door: Jeroen Boer | 31 oktober 2016 18:23

How To

Apples nieuwe MacBook Pro is duidelijk anders dan zijn voorgangers. Zo ontbreekt bijvoorbeeld het oplichtende logo op de klep. Ook het klassieke opstartgeluidje dat al sinds de jaren tachtig gebruikt wordt, is weg. Met een trucje blijkt dat geluidje wel weer in te schakelen.

Een Apple Mac is natuurlijk anders dan iedere andere pc door macOS, maar misschien nog unieker is het geluidje dat je hoort als je de computer inschakelt. Al sinds de jaren tachtig hoor je een soort gong-geluidje. Tot nu dan, want op de nieuwe MacBook Pro die Apple vorige week onthulde is het geluidje weg. Lees ook:Dit is de nieuwe MacBook Pro.

Toch een opstartgeluid

Een gevalletje jammer, maar helaas? Voor de echte romantici gelukkig niet, want het opstartgeluidje is niet echt weg. Open een terminal en tik het commando sudo nvram BootAudio=%01 om het startgeluidje weer terug te krijgen. Ben je het na een tijdje toch zat, tik dan sudo nvram BootAudio=%00 om het startgeluid weer uit te schakelen. Na het intikken van deze commando's zal je Mac vragen om je wachtwoord voordat de verandering wordt doorgevoerd.

Een beetje lastig is wellicht dat de nieuwe MacBook Pro automatisch start als je de deksel opent waarna je dus direct het geluidje hoort. Dat automatisch starten kun je uit schakelen met het commandosudo nvram AutoBoot=%00 in de terminal. Om deze functie later weer in te schakelen gebruik jesudo nvram AutoBoot=%01.

Zo is de nieuwe MacBook Pro toch nog een beetje vertrouwd.

Bron: MacRumors

0 Reactie(s) op: Zo zet je het opstartgeluidje op de nieuwe MacBook Pro aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.