Zo zet je de Apple TV-screensavers op OS X

Door: Lub Snoek | 19 december 2015 12:12

How To

De nieuwe Apple TV wordt geleverd met een aantal prachtige screensavers. Beelden van hoge kwaliteit nemen je in vogelvlucht mee naar de mooiste plekken op onze aarde, zoals Hawaii, China, Londen, New York en San Francisco. Hier lees je hoe je deze screensaver installeert op je Mac.

Om de screensaver van Apple TV op je Mac af te spelen, is het mogelijk om het hele internet af te speuren naar de beelden en zo je eigen screensaver samen te stellen. Het is natuurlijk veel makkelijk om gewoon naar deze website te gaan en het kant-en-klare bestand te downloaden. Vergeet niet de laatste versie te downloaden!

Als je het hebt gedownload, dubbelklik je op het bestand Aerial.saver in je Downloads-map. Je Mac zal vragen of je de screensaver wilt installeren. Druk op Ja en ga naar Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging > Schermbeveiliging. Links zie je een lijst met screensavers en de nieuwe Aerial screensaver vind je onderaan de lijst. Als je de screensaver selecteert, stelt je Mac deze automatisch in als screensaver; je hoeft verder niets te bevestigen.

Bij Schermbeveiligingsopties kun je de verschillende bewegende beelden aan- en uitzetten. Door op de verschillende locaties te klikken kan je de beelden zien waar de screensaver uit bestaat. Mocht je met meerdere beeldschermen werken, dan kan je hier ook instellen dat ieder scherm een ander beeld uit de reeks afspeelt voor een prachtige collage op je bureau.

Belangrijk: de beelden worden gestreamd van een externe server, dus de beelden staan niet fysiek op je Mac. Hierdoor is het Aerial.saver-bestand slechts 7 MB en is de screensaver afhankelijk van een werkende internetverbinding. Als je de laatste versie hebt gedownload, zie je naast main ook de tab cache staan. Hier kun je de beelden downloaden en heb je ook in offline-modus de Aerial-screensaver.

0 Reactie(s) op: Zo zet je de Apple TV-screensavers op OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.