Zo wordt je iPhone een beveiligingscamera (video)

Door: chris-koenis | 10 april 2013 15:56

Video

Een nieuwe app tovert iPhones en iPads om tot beveiligingscamera's met bewegingsdetectie. De beelden zijn vanaf een ander iDevice live te volgen.

People Power, een bedrijf dat onder meer energiemeet-applicaties maakt, komt nu met Presence, een gratis app die van een iDevice een (bewegings)camera maakt. Het idee is dat mensen oudere Apple-apparaten hebben liggen die ze niet gebruiken, via een WiFi-verbinding inzetten als een home-monitoring service.

Met behulp van diverse accessoires, zoals langere snoeren, standaarden en extra opladers kan het mobiele apparaat dienen als vaste camera. CEO Gene Wong van People Power hoopt dat de app de controleur wordt van andere apparaten die mensen in een huis hebben liggen.

Meldingen

Gebruikers kunnen de iOS-app persoonlijk aanpassen en ook meldingen krijgen wanneer er beweging wordt detecteert via de camera. Presence is beschikbaar voor de iPhone (4 en hoger), iPad (vanaf iOS 5.0) en iPod Touch (vanaf 4e generatie).

De app is overigens niet de enige in zijn soort. Met Mini WebCam en Web of Cam Free verschenen eerder soortgelijke camera-applicaties.

0 Reactie(s) op: Zo wordt je iPhone een beveiligingscamera (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.