Zo voorkom je dat iTunes synchroniseert met je iPhone

Door: Chwhynny Overbeeke | 10 maart 2016 14:28

How To

Soms wil je gewoon je iPhone of iPad opladen via je Mac zonder het synchronisatieproces te doorlopen. Hier laten we zien hoe je dat kunt doen.

Als je een iOS alleen maar in je Mac plugt om het op te laden, blijft iTunes toch proberen om te synchroniseren. Dat is vooral vervelend wanneer het niet je eigen apparaat is, maar dat van iemand anders. Gelukkig is er een manier waarop je snel synchronisatie kunt voorkomen. Lees ook: Draadloos je Apple apparaten synchroniseren.

Automatische synchronisatie

Ga in de iTunes app op je Mac naar Voorkeuren en klik op het tabblad Apparaten. Zet een vinkje naast Voorkom automatische synchronisatie van iPods, iPhones en iPads, en voortaan wordt er niet meer automatisch gesynchroniseerd wanneer er een iOS-apparaat in je computer geplugd wordt.

De bovenstaande methode is handig, maar het betekent wel dat er helemaal nooit automatisch gesynchroniseerd wordt. Als je meestal wel wilt synchroniseren en alleen zo nu en dan niet, dan kun je het apparaat verwijderen wanneer je niet wilt synchroniseren.

Apparaat verwijderen

Om het apparaat te verwijderen, moet je in iTunes op je Mac het apparaat selecteren. Klik op het icoon met het onderstreepte driehoekje in de navigatiekolom. Je kunt ook het iTunes-icoon in het Dock gebruiken terwijl iTunes geopend is, door er met de rechtermuisknop op te klikken en Verwijder [naam apparaat] te kiezen.

Als het apparaat verwijderd is wordt het nog wel opgeladen, maar er zal geen synchronisatie meer plaatsvinden.

0 Reacties op: Zo voorkom je dat iTunes synchroniseert met je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.