Zo voeg je films en muziek automatisch toe aan iTunes

Door: Lub Snoek | 04 juli 2016 10:23

How To

Als je software van een derde partij gebruikt om muziek of films op je Mac te downloaden, ben je waarschijnlijk bekend met het lange proces om elk bestand aan iTunes toe te voegen. Gelukkig is er een manier om nieuwe media automatisch toe te voegen aan je iTunes-bibliotheek.

Ergens in de Finder is een map verstopt die je kunt gebruiken om geïmporteerde media gelijk toe te voegen aan iTunes. Het enige wat je hoeft te doen is je software dusdanig configureren dat ze nieuwe media rechtstreeks in die map plaatsen. 8 slimme iTunes-functies die je nog niet kent.

Muziek automatisch toevoegen aan iTunes

Om de map te vinden open je Finder en druk je op Shift+Command+G. Nu komt er een scherm in beeld waar je de locatie kunt invullen van de map die je wil openen. Hier vul je het volgende in: ~/Music/iTunes/iTunes Media/.

De map 'Voeg automatisch toe aan iTunes' doet precies wat 'ie beweert.

Voeg automatisch toe

De map 'Voeg automatisch toe aan iTunes' is normaal gesproken leeg doordat alle media die hierin geplaatst wordt rechtstreeks wordt verwerkt in de bijbehorende iTunes-bibliotheek. Je raadt het waarschijnlijk al; door in te stellen dat je software nieuwe media in de map 'Voeg automatisch toe aan iTunes' plaatst, hoef je nooit meer te slepen om films en muziek in iTunes te plaatsen.

0 Reactie(s) op: Zo voeg je films en muziek automatisch toe aan iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.