Zo schakel je notificaties van je browser uit

Door: Martin Gijzemijter | 01 november 2016 14:06

How To

Het is natuurlijk superhandig dat browsers je tegenwoordig van allerlei zaken op de hoogte kunnen stellen. Er zijn echter tegenwoordig zo veel notificatiemomenten (social media, mail enzovoort) dat je soms die notificaties gewoon uit wil schakelen. Gelukkig kan dat ook! Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Uitschakelen in Chrome

Het uitschakelen van webnotificaties in Chrome is niet in gewikkeld. Wil je alleen maar even voor een bepaalde, korte periode geen notificaties ontvangen, dan is het goed om te weten dat je dat kunt realiseren door te browsen in Incognitomodus (Menu / Nieuw incognitovenster). Zolang je incognito surft, krijg je namelijk ook geen notificaties. Je kunt de notificaties ook handmatig uitschakelen. Klik daarvoor rechtsboven op het menu en vervolgens op Instellingen. Onderin klik je op Geavanceerde instellingen weergeven en daarna op Privacy / Instellingen voor inhoud. Je kunt nu precies aangeven of alle sites je een melding mogen geven, dat daar eerst toestemming voor moet worden gegeven of dat het standaard niet mag. Lees ook: 11 tips om alles uit je browser te halen.

Je kunt in Chrome alle notificaties weigeren, allemaal toestaan of toestemming laten vragen.

Uitschakelen in Firefox

Handig aan Firefox is dat je de notificaties per sessie kunt uitschakelen, oftewel, ze blijven uitgeschakeld tot je Firefox herstart. Je doet dit door in Firefox te klikken op het menu rechtsboven en vervolgens op Opties. In het tabblad Inhoud zoek je naar het kopje Notificaties. Wanneer je daar klikt op Mij niet storen, dan worden er geen notificaties getoond tot je Firefox opnieuw opstart. Daarnaast kun je ook klikken op Kiezen, waarna je per site kunt aangeven of er notificaties gestuurd mogen worden of niet. Zo kun je dus bijvoorbeeld alle notificaties aan laten staan en alleen voorkomen dat Facebook je gek maakt met allerlei meldingen.

In Firefox kun je notificaties tijdelijk uitschakelen.

Uitschakelen in Safari

Safari geeft meldingen in de vorm van pop-ups in de bovenhoek van je scherm. Als je Safari op Mac gebruikt komt daar ook nog een notificatie in je berichtencentrum bij, mits je hier toestemming voor hebt gegeven. Bij het bezoeken van bepaalde websites kun je namelijk de melding krijgen of je notificaties wil ontvangen van de desbetreffende websites.

Hoewel het soms handig is om notificaties te ontvangen van websites die je vaak bezoekt, wil je niet altijd gestoord worden door websites die op dat moment niet eens open hebt staan in je browser. Gelukkig kun je in Safari zien op welke websites je allemaal bent ‘geabonneerd’ met betrekking tot notificaties.

Safari biedt ook de mogelijkheden tot browsernotificaties, en je krijg ze ook in je notificatiecentrum te zien.

Als je Safari hebt geopend klik je in de menubalk op Safari > Voorkeuren > Meldingen. Nu zie je een lijst met websites die jou ooit om toestemming hebben gevraagd om notificaties te sturen en of je ze toestemming hebt gegeven of niet. Zo kun je achteraf notificaties toestaan of juist weigeren en websites in hun geheel van de lijst verwijderen.

Als je nooit meer een melding wil ontvangen met de vraag of je notificaties wil ontvangen, vink je het vakje onderin het venster uit waar staat ‘Sta toe dat websites toestemming vragen voor het versturen van pushmeldingen’.

0 Reactie(s) op: Zo schakel je notificaties van je browser uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.