Zo pas je de standaardbrowser en e-mail-app aan

Door: chwhynny-overbeeke | 17 februari 2016 08:16

How To

Als je Safari en Mail niet als standaard-apps op je Mac wilt gebruiken, kun je dit veranderen. We laten je zien hoe je dat kunt doen.

Standaard worden op je Mac links in Safari geopend en nieuwe e-mails in Mail aangemaakt. Het zijn allebei hele handige apps, maar het kan zijn dat je liever een ander programma gebruikt om te browsen of om je e-mail te beheren. Als je jouw favoriete app als standaard-app wilt instellen op je Mac, moet je het volgende doen. Lees ook: Mail opschonen in OS X.

Een andere webbrowser instellen

Om je favoriete browser als standaard in te stellen, moet je er natuurlijk eerst voor zorgen dat de app op je Mac geïnstalleerd is. Ga vervolgens naar Safari en kies in het menu de optie Voorkeuren. Klik op Algemeen en kies onder Standaardwebbrowser de browser die je voortaan wilt gaan gebruiken. Niet alle apps die in de lijst voorkomen hoeven per se browsers te zijn, de lijst bevat alle apps die url's kunnen openen.

Het is van belang dat je Safari niet van je systeem verwijdert, ook al ben je niet van plan om deze browser ooit nog te gebruiken. Je hebt de app namelijk weer nodig op het moment dat je de standaardinstellingen op een later tijdstip wilt wijzigen.

Een andere e-mail-app instellen

Zorg ervoor dat de e-mail-client die je voortaan wilt gaan gebruiken op je Mac geïnstalleerd staat. Open vervolgens de Mail-app en ga naar Voorkeuren. Klik op Algemeen en kies onder Standaard-e-mailprogramma de gewenste app.

Ook hier is het van belang dat je Mail niet van je systeem verwijdert omdat je de app later nodig hebt om de standaardinstellingen weer te wijzigen.

0 Reactie(s) op: Zo pas je de standaardbrowser en e-mail-app aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.