Zo maak je verbinding met een verborgen netwerk

Door: Chwhynny Overbeeke | 08 maart 2016 11:37

How To

Het kan gebeuren dat je verbinding moet maken met een verborgen netwerk om gebruik te kunnen maken van wifi. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen op je iPhone, iPad of Mac.

Een wifi-netwerk is verborgen als het niet voorkomt in de lijst met actieve netwerken maar wel gewoon te gebruiken is. Om met een dergelijk netwerk verbinding te kunnen maken heb je meer gegevens nodig dan wanneer het om een gewoon netwerk gaat. Lees ook: Wi-Fi-assistentie gebruikt veel mobiele data: Zo zet je het uit.

Beveiligd netwerk

Uiteraard heb je de naam van het netwerk nodig. Maar bovendien moet je weten of het netwerk überhaupt beveiligd is, en zo ja, wat voor soort beveiliging er op het netwerk is toegepast. Als je weet wie de netwerkbeheerder is zul je hem of haar om deze informatie moeten vragen, en natuurlijk het wachtwoord als het om een beveiligd netwerk gaat.

Ga op je iPhone naar Instellingen > Wi-Fi, zorg dat wifi is ingeschakeld en druk op Ander... Hier moet je de netwerknaam invoeren en op Beveiliging drukken om het beveiligingstype te selecteren. Het meest voorkomende beveiligingstype is WPA2, dus als je het niet zeker weet kun je dat het beste eerst proberen. Voer vervolgens het wachtwoord in en druk op Verbind.

Onbeveiligd netwerk

Het kan ook zo zijn dat het verborgen netwerk helemaal niet beveiligd is met een wachtwoord. In dat geval moet je onder Beveiliging kiezen voor Geen. Je hoeft dan geen wachtwoord in te voeren om verbinding te maken.

Op je Mac moet je in de menubalk op het wifi-icoontje klikken en Verbind met ander netwerk kiezen. Hier kun je net zoals op je iPhone de netwerknaam invoeren en onder Beveiliging het beveiligingstype kiezen. Voer het wachtwoord in en druk op Verbind.

0 Reactie(s) op: Zo maak je verbinding met een verborgen netwerk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.