Zo maak je iTunes weer snel

Door: Chwhynny Overbeeke | 03 mei 2016 10:31

How To

iTunes bevat een heleboel data en functies, waaronder je mediabestanden, je bibliotheken, de iTunes Store, een interne database en streaming- en synchronisatieopties. Hier laten we zien hoe je deze app weer snel kunt maken.

iTunes zit vol met mediabestanden, functies en databases. Daarom is het een goed idee om de app te optimaliseren, zodat er geen onnodige dingen zijn die iTunes trager maken of in de war sturen. Lees ook: Zo voorkom je dat iTunes synchroniseert met je iPhone.

Slimme afspeellijsten zijn erg handig en leuk, maar als je er heel veel hebt forceer je daarmee iTunes om ze allemaal constant bij te houden, vooral als je live updates hebt ingeschakeld. Dit kan de prestaties van iTunes nadelig beïnvloeden. Probeer dus niet al te veel slimme afspeellijsten aan te maken.

Als iTunes meteen al bij het openen van de app traag is, kan het een goed idee zijn om de cache te legen en opnieuw op te bouwen. Dit kan door de Option-toets ingedrukt te houden terwijl je de app opent. Klik op Kies bibliotheek en selecteer je huidige iTunes-map.

Functies uitschakelen

Een groot deel van de geweldige functies van iTunes zul je waarschijnlijk niet nodig hebben. Als je deze uitschakelt kan dit al meteen een positief effect hebben op de prestaties van de app.

Een van de opties die iTunes flink kunnen vertragen is het delen van je muziekbibliotheek.

Het delen van je bibliotheek via je thuisnetwerk is heel handig als je iTunes gebruikt als server voor de rest van het netwerk, maar anders kun je de functie net zo goed uitschakelen omdat deze uitbundig gebruik maakt van de systeembronnen. Dit kan onder iTunes > Voorkeuren op het tabblad Delen.

Genius is ook een leuke functie, maar deze vereist wel dat iTunes al je afspeellijsten vergelijkt met die van miljoenen andere gebruikers. Hierdoor kan iTunes trager gaan werken. Je kunt de functie uitschakelen door in de app naar Store te gaan en op Genius uitschakelen te klikken.

0 Reactie(s) op: Zo maak je iTunes weer snel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.