Zo kun je twee-staps-verificatie instellen voor je Apple ID

Door: chwhynny-overbeeke | 25 oktober 2016 13:34

How To

Twee-staps-verificatie is een extra beveiligingsfunctie die helpt voorkomen dat anderen op je account kunnen inloggen. Hoe kun je dit instellen voor je Apple ID?

Wat is twee-staps-verificatie?

Twee-staps-verificatie is een beveiligingsmethode waarbij niet alleen de gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn, maar er ook een toegangscode naar een geregistreerd apparaat wordt gestuurd die vervolgens ingevoerd moet worden om in te kunnen loggen. Lees ook: Apple lanceert twee-staps-verificatie in Nederland.

Als je twee-staps-verificatie inschakelt voor je Apple ID, zul je voortaan je identiteit moeten verifiëren met een apparaat of andere goedgekeurde methode om aankopen te kunnen doen op iTunes, iBooks of de App Store en om in te loggen op Mijn Apple ID, iCloud.com of iCloud op een nieuw apparaat, iMessage en FaceTime. Om ondersteuning van Apple te krijgen voor Apple ID gerelateerde zaken zul je ook op deze manier je identiteit moeten verifiëren.

Twee-staps-verificatie inschakelen

Om twee-staps-verificatie in te schakelen voor je Apple ID moet je naar Mijn Apple ID gaan en op Beheer uw Apple ID klikken. Log in en klik op Wachtwoord en beveiliging. Kies bij Twee-staps-verificatie de optie Aan de slag en volg de instructies op het scherm.

Je kunt één of meer vertrouwde apparaten registreren. Dit moet een apparaat zijn dat jij zelf in je bezit hebt en beheert, en waarop een viercijferige toegangscode ontvangen kan worden via sms of Zoek mijn iPhone. Je moet minstens één telefoonnummer opgeven om sms-berichten mee te ontvangen. Zodra je een dergelijke code ontvangt kun je deze op de webpagina invoeren om je identiteit te verifiëren.

Bovendien krijg je een herstelcode van 14 tekens. Deze moet je goed en veilig bewaren, omdat je deze nodig hebt om je wachtwoord te herstellen wanneer je geen vertrouwde apparaten meer hebt, bijvoorbeeld wanneer je je telefoon bent kwijtgeraakt. Als je je herstelcode onverhoopt toch kwijtraakt, kun je een nieuwe herstelcode aanvragen als je je wachtwoord nog weet en één van je vertrouwde apparaten nog in je bezit hebt.

Als je twee-staps-verificatie hebt ingesteld hoef je de beveiligingsvragen niet langer te onthouden, omdat je alleen nog maar in hoeft te loggen met je wachtwoord, de toegangscode die naar je vertrouwde apparaten gestuurd is en je herstelcode.

Twee-staps-verificatie uitschakelen

Om twee-staps-verificatie weer uit te schakelen moet je opnieuw naar Mijn Apple ID gaan en op Beheer uw Apple ID klikken. Log in en klik op Wachtwoord en beveiliging en kies Schakel twee-staps-verificatie uit.

Vervolgens moet je nieuwe beveiligingsvragen kiezen, je geboortedatum verifiëren en een alternatief e-mailadres invoeren. Klik vervolgens op Bewaar. Je krijgt dan een e-mail om te bevestigen dat je de twee-staps-verificatie hebt uitgeschakeld. Let op: iedereen die je wachtwoord kent, raadt of onderschept kan nu inloggen in je Apple ID.

0 Reactie(s) op: Zo kun je twee-staps-verificatie instellen voor je Apple ID

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.