Zo kun je plaatsnamen in de lokale taal zien in de Kaarten-app

Door: Chwhynny Overbeeke | 28 juli 2016 07:17

How To

In de Kaarten-app worden plaatsnamen standaard in de taal van het besturingssysteem weergegeven. Handig als je thuis op de bank zit, maar niet als je door Noord-Frankrijk rijdt. Hier laten we zien hoe je dit kunt aanpassen.

Als je op vakantie bent is het handig om bij routebeschrijvingen en op de kaart plaatsnamen in de lokale taal te kunnen zien. Anders komt wat je om je heen ziet niet overeen met hetgeen je in de Kaarten-app te zien krijgt. En dat kan voor verwarring zorgen als de Nederlandse versie totaal niet lijkt op de oorspronkelijke naam. Lees ook: Favorieten toevoegen aan Kaarten voor iOS.

Je kunt wel altijd zoeken op de lokale naam, maar gelukkig is het ook mogelijk om in zowel iOS als OS X de instellingen aan te passen zodat je de lokale namen standaard te zien krijgt.

Buitenlandse plaatsnamen aanhouden

In iOS hoef je alleen maar naar Instellingen > Kaarten te gaan en de schakelaar bij Altijd in het Nederlands op grijs te zetten.

In OS X moet je de Kaarten-app openen en in de menubalk op Weergave klikken. Selecteer vervolgens Labels en schakel Toon altijd labels in Nederlands uit.

0 Reactie(s) op: Zo kun je plaatsnamen in de lokale taal zien in de Kaarten-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.