Zo kun je PDF-bestanden verkleinen op je Mac

Door: chwhynny-overbeeke | 18 juli 2016 07:25

How To

Een PDF bestand met veel afbeeldingen kan behoorlijk groot zijn, waardoor het veel ruimte inneemt of lastig te versturen is. Het is mogelijk om met Voorvertoning in OS X de bestandsgrootte te reduceren. Op deze manier heb je geen apps van derden nodig.

Deze truc werkt alleen voor PDF-bestanden die afbeeldingen bevatten en is niet van invloed op de tekst zelf. Dat komt doordat met deze methode de kwaliteit van de afbeeldingen in de PDF verminderd wordt, waardoor er minder opslagruimte in beslag genomen wordt. Lees ook: Afbeeldingen en PDF bestanden ondertekenen in OS X Mail.

PDF-bestanden verkleinen

Open het PDF-bestand met Voorvertoning en klik in de menubalk op Archief > Exporteer. Klik in het nieuwe venster op Quartz-filter en selecteer Reduce File Size. Klik vervolgens op Bewaar om het PDF-bestand in de nieuwe, lagere kwaliteit te exporteren.

Zorg ervoor dat je het originele bestand niet overschrijft. Als je namelijk niet tevreden bent met de kwaliteit van het kleinere PDF-bestand, kun je altijd nog teruggaan naar het origineel. Als je wel tevreden bent, kun je na het exporteren het origineel weggooien om ruimte vrij te maken.

0 Reactie(s) op: Zo kun je PDF-bestanden verkleinen op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.