Zo kun je MIDI bestanden afspelen op je Mac

Door: Chwhynny Overbeeke | 18 december 2015 08:42

How To

Met nieuwere versies van iTunes is het niet langer mogelijk om MIDI bestanden af te spelen. Hier bespreken we hoe je ze toch op je Mac kunt beluisteren.

Oudere versies van iTunes boden ondersteuning voor MIDI bestanden, maar tegenwoordig kun je het programma niet meer gebruiken om naar MIDI te luisteren. Lees ook: Muziek maken met je iPad.

Gelukkig is het wel mogelijk om MIDI af te spelen met GarageBand, een app die op nieuwe Macs gratis wordt meegeleverd. Als je de app niet hebt, kun je deze voor 4,99 euro downloaden in de Mac App Store.

Als GarageBand eenmaal geïnstalleerd is, kun je een MIDI bestand afspelen door de app te openen en naar Bestand > Open te gaan. Zoek naar het MIDI bestand en open het. Het kan zijn dat GarageBand extra onderdelen nodig heeft om het bestand op de juiste manier af te spelen. Deze onderdelen worden dan automatisch gedownload.

Als dit proces voltooid is, kun je het bestand ook met iTunes delen door op Deel > Nummer naar iTunes te klikken. In het venster dat verschijnt kun je metadata invoeren zoals bijvoorbeeld de artiest en de titel van het nummer, en je kunt de kwaliteit waarin je het nummer wilt exporteren kiezen. Klik vervolgens op Deel en je MIDI bestand wordt geconverteerd naar een formaat dat door iTunes kan worden afgespeeld.

0 Reactie(s) op: Zo kun je MIDI bestanden afspelen op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.