Zo kun je meerdere contacten tegelijk wissen op je iPhone

Door: chwhynny-overbeeke | 16 januari 2017 09:52

How To

Op je iPhone kun je niet zomaar meerdere contacten tegelijk verwijderen. In dit artikel laten we zien hoe je dit wel kunt doen. Met behulp van je Mac is het namelijk een fluitje van een cent om dit ook op je iPhone te doen.

De iPhone biedt helaas geen functie om meerdere contacten tegelijk te wissen. Als je veel contacten wilt verwijderen is het natuurlijk heel vervelend om ze allemaal een voor een te moeten wissen. Gelukkig is er een truc waarmee je wel meerdere contacten tegelijk van je iPhone kunt wissen. Lees ook: Zo kun je de standaard zoekmachine veranderen in Safari.

iCloud

Voor deze truc heb je echter wel een iCloud-account nodig waarbij de optieContacten ingeschakeld moet zijn in de iCloud-instellingen.

De truc is namelijk om op je Mac meerdere contacten tegelijk weg te gooien (op de Mac kan dit namelijk wel) en deze wijzigingen vervolgens te synchroniseren met je iPhone via iCloud.

Zorg dat je op je Mac op hetzelfde iCloud-account bent ingelogd als op je iPhone.

Verwijderen vanaf je Mac

Ga vervolgens op je Mac naar de Contacten-app. Wanneer je alle contacten kunt zien, moet je de Command-toets ingedrukt houden op je toetsenbord terwijl je alle contacten die je wilt verwijderen aanklikt.

Klik met de rechtermuisknop op je selectie en kies Verwijder kaarten in het contextmenu.

Synchronisatie

De wijzigingen die je hebt aangebracht zullen vervolgens via iCloud gesynchroniseerd worden met je iPhone, waardoor alle contacten die je op je Mac hebt weggegooid ook niet meer op je iPhone zullen staan.

0 Reactie(s) op: Zo kun je meerdere contacten tegelijk wissen op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.