Zo kun je je iCloud-fotobibliotheek leegmaken

Door: Chwhynny Overbeeke | 16 mei 2018 09:57

How To

Je iCloud-fotobibliotheek neemt al gauw veel ruimte in beslag. Als je de functie uitschakelt, blijven je foto's toch op iCloud staan. In zulke gevallen kun je je hele iCloud-fotobibliotheek leegmaken en alle foto's die erin staan verwijderen.

De foto's in je iCloud-fotobibliotheek nemen waarschijnlijk veel ruimte in beslag. Niet iedereen wil graag voor iCloud-opslag betalen. Als je met het gebruik van iCloud-fotobibliotheek wilt stoppen, kun je de functie uitschakelen, maar dan blijven toch al je foto's op iCloud staan.

Op zich is dat prettig, omdat je anders misschien per ongeluk al je foto's ineens kwijt bent. Hier laten we zien hoe je zelf je iCloud-fotobibliotheek kunt leegmaken zodat je meer vrije ruimte op je iCloud account hebt.

Foto's downloaden

Het is van belang dat je alle foto’s en video’s die in je iCloud-fotobibliotheek staan downloadt voordat je de functie uitschakelt. Om dit te doen moet je naar Instellingen > iCloud gaan en op Foto’s drukken. Zet een vinkje bij Download en bewaar originelen.

Vervolgens worden alle bestanden die in je iCloud-fotobibliotheek staan gedownload. Heb je niet genoeg vrije opslag, dan kun je alleen je foto’s exporteren via iCloud.com op je Mac. Hiervoor moet je inloggen met je Apple ID en op Foto’s klikken. Selecteer alle foto’s en klik vervolgens op Download.

Op je Mac kun je ook naar de Foto’s app gaan en in de menubalk op Foto’s klikken. Ga naar Voorkeuren > iCloud en zet een vinkje bij Download originelen naar deze Mac. Vervolgens worden alle bestanden die in je iCloud-fotobibliotheek staan gedownload. Het is ook mogelijk om de foto’s eerst te exporteren.

iCloud-fotobibliotheek leegmaken in macOS

Om je iCloud-fotobibliotheek te legen op je Mac, moet je naar de Systeemvoorkeuren gaan en iCloud kiezen. Klik op Beheer en open Fotobibliotheek. Er verschijnt nu een pop-up. Klik hierin op Uitschakelen en verwijderen om alles wat in je iCloud-fotobibliotheek staat te wissen en de functie uit te schakelen.

iCloud-fotobibliotheek leegmaken in iOS

Op via iOS je iCloud-fotobibliotheek te legen, moet je op je iOS apparaat naar de Instellingen gaan, op je accountnaam tikken en iCloud kiezen. Druk op Beheer opslag en kies Foto's. Druk vervolgens op Schakel uit en verwijder om alle content in je iCloud-fotobibliotheek te wissen en de functie uit te schakelen.

Spijt?

Het duurt 30 dagen voordat alle foto's gewist worden, dus je hebt nog even de kans om het ongedaan te maken. Je krijgt wel meteen de vrijgemaakte opslagruimte tot je beschikking zodra je de foto's gewist hebt. Daarop hoef je dus niet 30 dagen te wachten.

Voortaan wordt de Foto’s-app lokaal gebruikt, waarbij de foto's dus niet naar iCloud worden geupload.

0 Reacties op: Zo kun je je iCloud-fotobibliotheek leegmaken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.