Zo kun je iCloud Drive benaderen vanuit Time Machine

Door: chwhynny-overbeeke | 22 mei 2017 11:23

How To

Het is mogelijk om vanuit Time Machine je iCloud Drive te benaderen. Op die manier kun je iCloud-bestanden uit het verleden raadplegen. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Time Machine is de back-up software die met macOS wordt meegeleverd. Hiermee kun je bestanden uit het verleden raadplegen, zodat je nooit meer belangrijke documenten of andere content verliest. Het is echter ook mogelijk om je iCloud Drive-bestanden vanuit Time Machine te raadplegen.

Om dit te kunnen doen moet je uiteraard een iCloud-account hebben en moet Time Machine ingeschakeld zijn. Bovendien moet je minimaal OS X Yosemite 10.10.2 geïnstalleerd hebben, of een latere versie van het besturingssysteem.

Time Machine inschakelen

Om Time Machine in te schakelen heb je een externe harde schijf nodig die aan je Mac gekoppeld kan worden. Je kunt ook een draadloze harde schijf gebruiken, zoals de Time Capsule.

Ga naar Systeemvoorkeuren > Time Machine en schakel de optie in. Klik vervolgens op Selecteer schijf en volg de aanwijzingen op het scherm.

Time Machine aan iCloud koppelen

Als Time Machine eenmaal op je Mac geactiveerd is, moet je de app activeren voor iCloud Drive om terug de tijd in te gaan.

Open de Finder en navigeer naar iCloud Drive. In de menubalk zie je een klokje met een pijl staan. Dit is het icoontje van Time Machine. Klik erop en selecteer Activeer Time Machine.

De wijzigingen worden meteen doorgevoerd, en daardoor kun je direct met behulp van de pijltjes die naast het venster staan per dag terug de tijd in gaan. Je kunt aan de rechterkant in de tijdsbalk ook een specifiek moment kiezen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je iCloud Drive benaderen vanuit Time Machine

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.