Zo kun je iBooks aankopen uit de cloud verwijderen

Door: Chwhynny Overbeeke | 14 januari 2016 07:46

How To

Het kan gebeuren dat je een iBook gekocht hebt dat je liever niet in de cloud wilt hebben staan, bijvoorbeeld omdat je er niet weg van bent, of omdat het niet langer relevant is. Hoe kun je ongewenste iBooks uit de cloud verwijderen?

Een iBook van je Mac of iOS apparaat verwijderen is eenvoudig, maar het is niet mogelijk om het echt helemaal weg te gooien. Je kunt er echter wel voor zorgen dat je het boek in kwestie niet meer tegenkomt in de collectie Aangeschaft door het item te verbergen. Lees ook: Deel je App Store-aankopen met anderen.

Ga op je Mac naar de iBooks app en klik op Store in de linkerbovenhoek. Klik aan de rechterkant van het venster op Aangeschaft en log in met je Apple ID als daar om gevraagd wordt. Navigeer naar het boek dat je wilt weghalen, en plaats de cursor op de thumbnail. In de linkerbovenhoek van de thumbnail verschijnt dan een kruisje. Als je daarop klikt, moet je bevestigen of je de aankoop wilt verbergen door op Verberg te klikken. Voortaan zul je dit boek niet meer tegenkomen in de collectie Aangeschaft.

Om het boek weer zichtbaar te maken, moet je op je Mac naar de iBooks app gaan en vervolgens naar Store > Toon mijn Apple ID. Voer je wachtwoord opnieuw in en ga naar de pagina Accountinformatie. Klik in het gedeelte iTunes in de cloud naast Verborgen aankopen op Beheer. Klik onder de thumbnail van het boek dat je weer zichtbaar wilt maken op Weergeven. Het boek wordt vervolgens automatisch vanuit de iBooks Store gedownload als dat nog niet gebeurd was.

0 Reactie(s) op: Zo kun je iBooks aankopen uit de cloud verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.